avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost sancționat pentru că aș fi depășit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost sancționat pentru că aș fi depășit coloana în cu totul alt loc decât am făcut-o. Nu am semnat PV și vreau să îl contest, ce șanse am?

Din cauza unui accident pe a2 toate autoturismele am fost redirectionati pe dn ...in timp ce ma deplasam in coloana a 3 a masina din fata mea sa defectat si a tras putin pe dreapta noi restu de participantii la trafic am dat semnal si am depasit fiind linie discontinua...la vreo 7 km un agent ma oprit si mi.a comunicat ca imi retine permisu ca am depasit coloana in cu totul alt loc ceea ce nu sa intamplat ce pot face in acesc caz? Nu am semnat nimic si vreau sa contest acest lucru stiind ca sunt nevinovat
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 05:29, 6 Februarie 2019
Asteptati sa primiti procesul verbal de contraventie.Contestatia se face in termen de 15 zile la Judecatorie si se anexeaza o copie dupa procesul verbal de contraventie. Plângerea trebuie însoţită de copia procesului-verbal de contravenţie, de taxa judiciară de timbru de 20 de lei, precum şi de orice alte documente care pot fi considerate probe. În cazul în care contravenientul propune administrarea probei cu martori, în plângere vor fi menţionate numele, prenumele şi domiciliul martorilor. După depunerea plângerii, sunt aplicabile noile dispoziţii prevăzute de noul Cod de procedură civilă cu privire la verificarea cererii şi regularizarea acesteia. Împotriva unui proces-verbal de constatare a unei contravenţii se poate face contestaţie la instanţa judecătorească competentă în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării. Dacă documentul este semnat, data respectivă se consideră momentul în care s-a luat la cunoştinţă şi cel din care curg cele 15 zile pentru depunerea contestaţiei. În cazul refuzului semnării procesului verbal, de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, data comunicării este data primirii acestuia prin poştă cu confirmare de primire, curier sau data afişării (pe uşa sediului societăţii comerciale sau pe uşa domiciuliului în cazul persoanelor fizice) şi din acel moment curge termenul de 15 zile. Instanţa competentă este judecătoria în a cărei circumscripţie a fost savârşită contravenţia. Contestaţia suspendă executarea, până la soluţionarea cauzei. Procesul-verbal de contravenţie neatacat în termen, precum şi hotărârea judecatorească irevocabilă prin care s-a soluţionat plângerea, constituie titlu executoriu, fără vreo altă formalitate.


@Florin Cornea Nu pot sa cred! In ce an s-a intamplat povestea, ca e ca-n povesti! La intamplarea cu masina rosie care era gri ma refer. Poate postezi un link cu hotararea... Am castigat intr-o pricina pt. ca organul a scris str.Depoului in loc de str. Caii ferate, locul asa-zisei contraventii fiind langa un triaj, avea si el o ,,scuza". Altadata am castigat pt. ca a scris ,,geam" in loc de ,,fereastra", am mers cu DEX-ul, a fost show. Bine, asta a fost cu niste natarai de gardieni publici ajunsi peste noapte ,,politisti" la Biroul de constatare a contraventiilor in constructii.... Cam ca in cazul italianului cu 8(opt) clase ajuns doctor... Astept postarea si-ti multumesc anticipat! Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis incalcare linie continua irinavasiliu irinavasiliu In ziua de 3.04.2010, deplasandu-ma in afara unei localitati din imprejurimile Bacaului, (eu fiind din Neamt), am intalnit o coloana de 4 masini, in fata ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru depasirea vitezei daniz daniz Am fost surprins de un radar care era in mers pe un DN cu viteza de 117 km/h, pe motiv ca drumul era in lucru si era limita 50, problema este ca era un ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie Alex_28 Alex_28 Buna ziua. In luna Iunie 2013 ma intorceam din concediu si in judetul Buzau am fost oprit de Politie. Dna. agent mi-a comunicat faptul ca am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)