avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... dreptul la decontarea ratelor politisilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

dreptul la decontarea ratelor politisilor

In urma modificarii legii 360/2002 politisti au dreptul la decontarea ratelor imobiliare daca au dreptul la chirie.

Se pune intrebarea daca au dreptul la decontarea ratelor pentru contracte incheiate inainte de aparitia modificarilor la lege.

Un jurist a invocat neretroactivitatea legii , cum ca legea nu se aplica retroactiv pentru ce a fost incheiat ci doar de la aparitia ei.
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 11:53, 19 Aprilie 2019
aici este vorba de aplicarea legii in spiritul ei nicidecum de retroactivitata aplicarii legii.
din ce am inteles eu, dv. inainte de contractarea creditului aveati dreptul la decontarea cheltuielilor efectuate cu cazarea, beneficii la care ati renuntat odata cu achizitionarea imobilului. astfel dv. in mod benevol si in cunostinta de cauza ati renuntat la aceste drepturi oferite de lege.
acum dupa modificarea legii 360/2002 nu va mai incadrati in cerintele stabilite pentru a putea beneficia de prevederile art. 31 respectiv sa nu detineti locuinta proprietate personala, nici dv. si nici sotia dv., din prisma legiuitorului aveti unde sa locuiti, nu este prevazut nicaieri ca locuinta trebuie sa aiba toate ratele achitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare lege valentinpit valentinpit ART. 2 (1) Poliţiştiilor de penitenciare cărora nu li s-a acordat locuinţă de serviciu potrivit art.1, alin. (1) şi care nici ei şi nici soţul/soţia ... (vezi toată discuția)
Transformare drept de chirie in rata la credit Alexandru.Nita Alexandru.Nita Ofiter la scoala de subofiteri de pompieri Boldesti poate transforma dreptul de chirie in rata la credit cumparare locuinta ? A fost aprobata legea 288/2018 ... (vezi toată discuția)
Contract credit imobiliar jim25 jim25 Buna seara. In vederea achizitiei une locuinte prin credit imobiliar, este nevoie de un codebitor pentru contractarea creditului. Ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)