avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare teren intravilan

Buna seara,sunt in proces pentru un teren intravilan cu titlu de proprietate scos pe numele unei persoane decedate,valoarea terenului este de cca 33.180 lei,in urma procesului terenul urmeaza sa fie trecut pe numele meu.Avocatul mi-a spus ca am de platit la primarie o taxa judiciara de timbru in valoare de 3281 lei,dar nu mi-a spus exact ce cuprinde aceasta taxa decat ca ar fi inclusa si intabularea terenului.Am aflat de la primarie ca terenul ar fi intabulat dar avocatul mi-a spus ca nu este,
1.Daca terenul este deja intabulat mai trebuie platita?Daca nu cine o plateste cumparatorul sau vanzatorul?
2.Ce cuprinde mai exact aceasta taxa?Succesiunea daca intra trebuie platita de vanzator nu?(Avocatul pare ca ascunde ceva-cred ca ma pune sa platesc si partea vanzatorului)
Multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: serbanc , utilizator 20:34, 10 Februarie 2019
Taxa de timbru se achita pentru valoarea terenului la DITL iar chitanta se depune la dosar .Nu are legatura cu intabularea. Expertiza de identificare, evaluare si avizare OCPI o veti achita separat. Nu ati precizat obiectul actiunii. Aveti incredere in avocat .
Nu stiu exact care e mentionat obiectul actiunii ceea ce va pot spune este ca vanzatorul din motive necunoscute(are mai multi mostenitorii) a refuzat sa faca demersul actelor(succesiunii) prin notariat si a propus o varianta mai"simpla" prin judecatorie,sugerand un avocat"din familie" si s-a deschis procesul ca sa se treaca(nu stiu care sunt etapele) titlul de proprietate de pe persoana decedata pe mine(cumparator).Avocatul a spus ca trebuie platita taxa judiciara de timbru cum v-am relatat mai sus si ca mai tarziu pe parcursul procesului va trebui sa platesc si expertiza.Deci intabularea daca este facuta anul trecut(de primarie banuiesc) mai trebuie achitata de cumparator?(am un contract scris de mana pentru acest teren cumparat in 2010)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru-valoare teren serbanc serbanc Buna ziua am cumparat un teren in 2010 cu 33.000 ron aproximativ ,anul acesta ptr a deschide proces avocatul imi se cere sa platesc taxa de timbru in valoare ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru la valoarea imobilului? claudia_koteles claudia_koteles buna, tatal meu a introdus o actiune avand ca obiect plangere impotriva incheierii de carte funciara(art 52alin2, legea 7/1996). schimband avocatul, acesta a ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru succesiune goldlegend goldlegend taxa de timbru succesiune La o casa de 100.000 euro care trebuie impartita intre sotie supravietuitoare si un copil din casnicie anterioara a sotului, taxa de ... (vezi toată discuția)