avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa timbru-valoare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa timbru-valoare teren

Buna ziua am cumparat un teren in 2010 cu 33.000 ron aproximativ ,anul acesta ptr a deschide proces avocatul imi se cere sa platesc taxa de timbru in valoare de 3200 lei aproximativ,intrebarea mea este taxa de timbru stiu ca se calculeaza in functie de valoare.....valoarea din 2010 sau valoarea actuala din 2019?Am calculat conform legii cu valoarea din 2010 si iese undeva la 1600 lei...As dori sa stiu care este modalitatea de calcul.Va multumesc pentru timpul acodat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:25, 16 Februarie 2019
Buna ziua,
Discutati cu avocatul dumneavoastra.
Valoarea actuala ca acum va judecati.
Puteti sa timbrati cu cat doriti dvs instsnta probabil o sa va puna in vedere in procedura de regularizare sa precizati valoarea fie depunand certificat fiscal fie valoarea de pe grila notariala etc.
Am depus certificatul fiscal si cred ca am inteles ce reprezinta suma taxa de timbru de 3200 lei=taxa de timbru ptr teren aprx 1600 lei+taxa de timbru ptr succesiune 1600 lei aprx,mai ramane intrebarea de ce trebuie cumparatorul sa plateasca aceasta taxa de succesiune(ca sa se poate deschide procesul) daca in 2010 la cumpararea terenul nu stiam ca e prin mostenire?Nu e de datoria vanzatorul sa achite taxele ce tin de succesiune?Procesul este deschis pentru succesiune+trecerea bunului imobil.Va multumesc
Pai, ati raspuns chiar dvs. "Ca sa se poate deschide procesul". Nu o platiti si procesul "nu se deschide" (sau mai bine spus, deschis fiind, se inchide inainte sa se judece). Daca aveti avocat, faceti cum vi s-a spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren intravilan serbanc serbanc Buna seara,sunt in proces pentru un teren intravilan cu titlu de proprietate scos pe numele unei persoane decedate,valoarea terenului este de cca 33.180 lei,in ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta divort pompiliairina pompiliairina Ce trebuie sa fac pentru a definitiva o sentinta de divort. Fac mentiunea ca au trecut cele 30 zile de la comunicare, iar cealalta parte implicata nu a depus ... (vezi toată discuția)
valoarea taxei de timbru(succesiune in instanta) maria dinca maria dinca Buna ziua. Pentru ca nu stiu exact valoarea taxei de timbru ce trebuie platita in cazul unei succesiuni in instanta,dar stiu ca daca se face succesiune si ... (vezi toată discuția)