avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prioritate de dreapta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prioritate de dreapta?

As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). Precizez ca nu exista niciun indicator, cu toate ca in mod normal, albastru trebuia sa aiba "cedeaza trecerea".

Eu tind sa cred ca nu se aplica prioritatea de dreapta, deoarece eu ma aflam deja pe sectorul de drum respectiv, insa vreau sa fiu sigur (precizez ca eu sunt cel cu rosu).

Multumesc!

Las link-ul cu poza: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
adyzone, utilizator
Cel mai recent răspuns: mamiro , utilizator 11:14, 30 August 2022
Ai facut accident si te-a gasit politia vinovat ?

Stiu un caz de s-au tamponat intr-o intersectie asemanatoare dar dintre 2 drumuri europene si cel care a intrat de pe bretea din dreapta a fost gasit vinovat (apropo nu avea cedeaza), dupa cateva saptamani de la accident a aparut un cedeaza acolo...eu tot zic ca vinovat e administratorul de drum pentru ca peste tot in astfel de cazuri acolo trebuie cedeaza trecerea(inclusiv in alte tari este asa).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
Mihnea Dorian, utilizator
Ne-am tamponat usor, fara pagube vizibile, dar au fost cateva discutii contradictorii. Nu am chemat politia si nici nu am facut amiabila, insa voiam sa vad cine are dreptate, deoarce in cazul unor avarii mai mari apelam sigur la politie. Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Stiu ca in general avem reflexul de a conduce dupa situatii asemanatoare, dar legea nu spune asa ceva. apreciaza fapta dupa situatia din teren, nu dupa ce ar fi trebuit sa existe. Dupa cum reiese din poza nici o "bretea" nu are prevazut vreun indicator de "cedeaza trecerea". Prin urmare se aplica doar prioritatea de dreapta. Intr-o alta situatie comparabila, puteti si dvs. invoca faptul ca nu exista indicator, desi politia sustine ca ati circulat pe sens interzis. Se vede doar stilpul, nu mai e indicatorul. Politia nu va poate amenda pentru ca a fost acel indicator si nu mai e.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
latka, moderator
Breteaua este un drum. Intersectia dintre bretea si drumul judetean este nedirijata neexistand indicatoare rutiere. Se aplica regula prioritatii de dreapta. Trebuia sa acordati prioritate de trecere autoturismului care circula pe bretea.
ing. Ioan Ciobanu
Cu tot respectul, breteaua nu face parte din intersectie si nu se supune regulii prioritatii de dreapta. Practic initiatorul topicului a trecut de intersectie, circula pe drumul judetean, incadrat pe banda corespunzatoare, iar cealalta masina avea obligatia de a-i ceda trecerea.

Alte discuții în legătură

Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita? vatafu vatafu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)