avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general drept de semnatura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

drept de semnatura

Am o intrebare;m-am contrazis cu cineva pe tema dreptului de semnatura a b.v.si bilantului contabil.Daca am absolvit fac.de contabilitate si informatica de gestiune,pot semna aceste acte?Puteti sa-mi spune-ti legea care reglementeaza acest drept,adica conditiile care trebuie indeplinite de un economist sa faca acest lucru?
Cel mai recent răspuns: rusalim , utilizator 10:42, 11 Iulie 2006
ce sa inteleg ca persoana respectiva dorea sa faceti lucrari de contabilitate, sa si raspundeti de ele dar sa fiti in carte de munca operator, iar patronul respectiv sa fuga de raspundere.
Dv puteti fi angajat economist , diploma dv este de economist nu de operator, sa va angajeze economist si sa va prezinte fisa postului, nu verbal si atunci dv stiti ce aveti de facut .
Este adevarat ca puteti face si alte lucrari, operator ex. dar a nu se confunda operatorul cu raspunderea contabilului.
Deci poate sa ma angajeze pe post de "economist"si sa semnez si actele?Este mai avantajos sa-mi fac c.i.m.sau sa-mi fac PFA?Avantajos pentru mine vreau sa spun,din punct de vedere al taxelor pe care trebuie sa le platesc.
Daca sunteti persoana autorizata respectiv contabil autorizat su expert contabil va puteti deschide un cabinet respectiv pfa si atunci vet tine evidenta firmei daca firma doreste sa tina evidenta in acest fel, este posibil sa aiba nevoie de persoana permanenta, referitor la taxe, impozite ca pers fizica le suportati dv, ar tebui sa aveti venituri mari, in situatia in care sunteti angajat la o firma , firma suporta pe cheltuiala ei aceste obligatii, pe dv va intereseaza venitul net cel pe care il primiti in mana,
Da,am inteles acum.Cum nu sunt contabil autorizat si nici expert contabil,nu pot sa fac pfa.Dar,daca persoana respectiva are PFA,poate sa ma angajeze cu C.I.M.?Din cate stiu eu,PFA-urile au regim diferit fata de S.C.!
nu stie nimeni ce regim au pfa-urile in problema salariatilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot semna bilantul, balanta, declaratii? MirelaIon04 MirelaIon04 Buna ziua, Am terminat in 2004 ASE-ul - Contabilitate si Informatica de Gestiune si tot atunci m-am angajat (am deci o experienta de 5 ani) ca si contabil. Nu ... (vezi toată discuția)
Declaratiile care se depun la fisc pot fii depuse de administrator? Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, am infiintat o firma sunt asociat unic si administrator, nu am fff multe facturi in medie 20-30 de facturi pe luna, domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)