avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract pt protejarea unui App!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract pt protejarea unui App!

As vrea sa dezvolt o aplicatie pentru mobile (Androis/iOS), ideea e a mea, proiectul la fel, insa neavand cunostinte de programare trebuie sa colaborez cu un developer.

Ce tip de document s-ar putea incheia intre mine si developer (ambii persoane fizice), care sa imi protejeze legal ideea si aplicatia si sa previna o situatie in care developerul pur si simplu sa se declare proprietar de drept al app-ului sau sa o vanda mai departe ca fiind a lui?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Ați putea încheia un contract de prestări-servicii de software la comandă.
În acest contract ar trebui să existe clauze speciale în privința unei cesiuni totale, exclusive către dvs. și să înregistrați programul în Registrul național al Programelor pentru calculator , înainte de introducerea programului în circuitul comercial.
Referitor la confidențialitatea proiectului, a ideilor, a brainstorming-ului - acestea le-ați putea proteja prin intermediul unui NDA (Non-Discolsure Agreement) încheiat între părți.
Este important de știut că ideile nu beneficiază de protecția legală a drepturilor de autor, la fel și teoriile, conceptele, descoperirile ştiinţifice, procedeele, metodele de funcţionare sau conceptele matematice ca atare şi invenţiile, conţinute într-o operă, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare.
Programele de calculator pot constitui obiect al dreptului de autor.
Cu stimă.
Av. ALEXA N.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagiat octapesik octapesik as vrea sa stiu ce urmari juridice are faptul ca plagiezi ceva,de exemplu un articol. este plagiatul o infractiune? as dori cat mai multe informatii. va ... (vezi toată discuția)
Conditii aplicare legea dreptului de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Mi-ar placea sa creez site-uri cu subiecte stiintifice. De exemplu as dori sa fac un site despre fructe. Problema este ca mi se pare inutil sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cfv1000 cfv1000 Buna ziua Am nevoie sa imi fac un PFA si am nevoie de niste informatii. PFA-ul e pentru presatari servicii - programare web. Sunt web developer. Din cate ... (vezi toată discuția)