avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Completarea declaratiei fiscale ANEXA ITL-001
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Completarea declaratiei fiscale ANEXA ITL-001

In cazul in care am o suprafata de 32 m.p. data in folosinta unei farmacii cu contract de comodat si eu in declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului anual , nu cunoesc valoarea cum procedez ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 00:07, 7 Martie 2019
Partea aceea nu o completati caci stiu ei valoarea. Asta daca la adresa respectiva pe langa camere delocuit se desfasoara si activitati economice iar cheltuielile cu utilitățile nu sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfășoară activitatea economică"
- NU SE DEPUNE niciun alt document justificativ(raport de evaluare, certificat constatator de la ORC, acte de la ANAF, balante, contracte de inchiriere, comodat etc)
Daca insa la adresa cladirii se desfasoara activitati economice ca punct de lucru confom certificat constatator de la ORC (adica destinatia nu mai e mixta – e exclusiv alocata persoanei juridice);
- Nu conteaza cine deconteaza utilitatile ;
- In acest caz este nevoie de un raport de evaluare intocmit de un evaluator autorizat UNEAR iar IMPOZITUL VA FI CALCULAT NEREZIDENTIAL A FI CALCULAT PRIN INSUMAREA IMPOZITULUI PT PARTEA REZIDENTIALA CU CEA NEREZIDENTIALA.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
george-neagu, moderator
Nu am precizat ,este vorba de 32 m.p. de terasa .Sa pun un evaluator pentru asta ????
Daca pentru ea platiti impozit la primarie, da. Mergeti mai intai si la inspectorul de la directia de impozite si taxe sa va spuna si ei concret ce trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri Bogdan1973 Bogdan1973 Buna dimineata. Prin HG nr. 159/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal la titlul ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe cladire cu destinatie mixta Elena 47 Elena 47 Art. 459. din noul cod fiscal prevede - (1) În cazul clădirilor cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediu fiscal si apartament inchiriat. ce impozit pe imobil se plateste in 2016? pam79 pam79 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in aplicarea anumitor prevederi din noul cod fiscal cu privire la un PFA. Situatia in cauza: PFA cu: - sediu fiscal ... (vezi toată discuția)