avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

Buna dimineata!Sotul meu are o hotarare definitiva de iesire din indiviziune inca din anul 1990,atat a bunurilor mobile cat si imobile,mostenirea fiind de pe urma parintilor lui care sunt decedati.Desi in certificatul de mostenitor sotul meu are dreptul si la cota parte din terenul de pe langa imobil,in hotararea specificata mai sus,terenul in suprafata de 250 m.p.(cum era atunci,desi in realitate este de 3000m.p.)se atribuie in indiviziune,fara sa se specifice cotele,celorlalti 2 mostenitori,respectiv surorii si mamei vitrege sotului meu care locuiesc in acel imobil folosindu-se de atatia ani de toate bunurile.Sotul meu nu a primit nimic desi are certificat de mostenitor.Spuneti-mi,va rog,ce trebuie sa faca sa intre in posesia drepturilor lui de mostenitor?Dar in posesia terenului,pentru care a facut si masuratoare autorizata in care s-a stabilit clar cotele de proprietate conform certificatelor de mostenitor?Mai este valabila hot.judecatoreasca de care va aminteam mai sus,sau s-a prescris?Cum sa procedeze??Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Documentatie cadastrala fara titlu la baza? :sorry: CRed ca nu ma gandesc eu la ce trebuie...
Asta spun, mai e ceva teren inca al nimanui... trebuie facute acte, ca se pare ca cei ce au lasat mostenirea posedau deja terenul in cauza.
Ar putea fi, poate, o uzucapiune... sau poate ca actele nu s-au gasit toate pentru prima dezbatere a mostenirii...
referitor la imprejumuirea terenului parerea mea este ca puteti sa faceti acest lucru cu acordul celorlalti comostenitori pentru ca sunteti toti proprietarii unor cote ideale pana la iesirea din indiviziune . puteti sa imprejumuiti terenul si fara acordul celorlalti comostenitori insa nu veti avea dreptul la dezdaunari in cazul in care prin partaj imobilul teren nu vi se va atribui dvs.

inainte de 1990 fiecare familie nu avea dreptul decat la 250 mp pentru o gospodarie . acesti 250 mp erau de fapt fictivi pentru ca lucrurile stateau altfel de unde si atatea actiuni in constatarea dreptului pe rolul instantelor de judecata .

ca o concluzie .... promovati o actiune de partaj in instanta daca nu este posibila o eventuala tranzactie ..... obtineti o hotarare judecatoreasca definitiva si lucrurile s-au rezovat .
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Andrei Ciorcila, Avocat
Daca ceilalti mostenitori poseda linistiti terenul si userul nostru nu, o imprejmuire fara acordul celorlalti mostenitori nu ar fi o tulburare de vreo posesie?
atat timp cat are o hotarare judecatoreasca definitiva prin care sunt exact precizte cotele cred ca cel vatamat in dreptul sau de mostenitor legal este chiar userul nostru si de fapt tulburarea de posesie este facuta chiar de mama sa vitrega si sora sa . speta in sine este destul de complexa pentru ca nu avem actele in fata sa ne pronuntam intr-un mod mai concret .
Userul nostru,m orin hotarare, nu are drept la teren. Dealtfel, intrebarea sa este ce sa faca sa obtina un drept...

Alte discuții în legătură

Dreptul de posesie prin uzucapiune caesar58 caesar58 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am. Parintii mei( decedati in 1995 si 2000), impreuna cu unchiul (fratele tatalui) si matusa ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. virgilirimia virgilirimia As dori sa stiu daca se poate face iesirea din indiviziune pentru o casa, fara a avea titlu de proprietate pentru terenul pe care se afla aceasta. (vezi toată discuția)
Cum pot sa reintregesc proprietatea? mihasi mihasi Va trasmit tuturor LA MULTI ANI! Si am sa incerc sa fiu cat se poate de scurta. Detin un teren prin contract de vanzare-cumparare in suprafata de 263 mp, iar ... (vezi toată discuția)