andrescyo a scris:
atat timp cat are o hotarare judecatoreasca definitiva prin care sunt exact precizte cotele cred ca cel vatamat in dreptul sau de mostenitor legal este chiar userul nostru si de fapt tulburarea de posesie este facuta chiar de mama sa vitrega si sora sa .
User-ul nu are niciun titlu de proprietate asupra terenului, doar un certificat de mostenitor care nu valoreaza titlu de proprietate si o hotarare de partaj succesoral in care (printr-o eroare sau nu !...), acestuia nu i s-a atribuit si terenul defunctului, ci doar celorlalte mostenitoare: sora si mama vitrega.
Am recitit inca o data speta si, dupa parerea mea, user-ul nu poate ingradi terenul pe care-l folosesc sora si mama vitrega, pentru ca s-ar face vinovat de savarsirea infractiunii de tulburare de posesie (art. 220 C.pen.) si chiar violare de domiciliu (art. 192 C.pen.), daca terenul ce tine de gospodarie ar fi ingradit .
Pentru o solutie coerenta in speta, este necesar a fi vazute atat certificatele de mostenitor cat si hotararea de iesire din indiviziune din anul 1990.
Poate ca neatribuirea terenului si catre user in indiviziune nu a reprezentat o eroare ci, terenul avand o suprafata mica nu a putut fi lotizat, de aceea nu s-a putut imparti nici celor doua mostenitoare, astfel ca acest mostenitor trebuia fie sa primeasca sulta, fie sa primeasca o cota mai mare de alte bunuri succesorale, fie sa fie si el coindivizar, alaturi de cele doua mostenitoare, asupra terenului.;)