avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

Buna dimineata!Sotul meu are o hotarare definitiva de iesire din indiviziune inca din anul 1990,atat a bunurilor mobile cat si imobile,mostenirea fiind de pe urma parintilor lui care sunt decedati.Desi in certificatul de mostenitor sotul meu are dreptul si la cota parte din terenul de pe langa imobil,in hotararea specificata mai sus,terenul in suprafata de 250 m.p.(cum era atunci,desi in realitate este de 3000m.p.)se atribuie in indiviziune,fara sa se specifice cotele,celorlalti 2 mostenitori,respectiv surorii si mamei vitrege sotului meu care locuiesc in acel imobil folosindu-se de atatia ani de toate bunurile.Sotul meu nu a primit nimic desi are certificat de mostenitor.Spuneti-mi,va rog,ce trebuie sa faca sa intre in posesia drepturilor lui de mostenitor?Dar in posesia terenului,pentru care a facut si masuratoare autorizata in care s-a stabilit clar cotele de proprietate conform certificatelor de mostenitor?Mai este valabila hot.judecatoreasca de care va aminteam mai sus,sau s-a prescris?Cum sa procedeze??Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Nu pot sa cred...un mostenitor exclus...ce legi sunt astea???????????????????????
Dreptul de mostenire nu este imprescriptibil, trebuie sa actionezi intr-un anumit interval de timp...
In plus, in toata lumea democratica lipsa de actiune este taxata, sanctionata legal prin pierderea de drepturi.
Prin urmare, aceste legi sunt legi democratice normale intr-o societate de drept. NU poutem lasa o proprietate timp de 20 de ani fara stapan, de aceea fiecare trebuie sa actioneze pentru a-si reclama drepturile daca le vrea; daca nu, se presupune ca nu este interesat de ele.

Cat despre uzucapiune, nu sunt sigura ca nu se poate face nimic, dar nu mai retin cine platea impozit, daca vreuna dintre parti era de partea lui, daca se poate sustine ca poseda pentru si in numele lui etc.
Depinde mult de situatia de fapt pe care nu o cunosc toata, caci putem poseda si prin altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de posesie prin uzucapiune caesar58 caesar58 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am. Parintii mei( decedati in 1995 si 2000), impreuna cu unchiul (fratele tatalui) si matusa ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. virgilirimia virgilirimia As dori sa stiu daca se poate face iesirea din indiviziune pentru o casa, fara a avea titlu de proprietate pentru terenul pe care se afla aceasta. (vezi toată discuția)
Cum pot sa reintregesc proprietatea? mihasi mihasi Va trasmit tuturor LA MULTI ANI! Si am sa incerc sa fiu cat se poate de scurta. Detin un teren prin contract de vanzare-cumparare in suprafata de 263 mp, iar ... (vezi toată discuția)