avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost acuzat pe nedrept de furtul unui telefon. Cum ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost acuzat pe nedrept de furtul unui telefon. Cum pot să îmi dovedesc nevinovăția?

Buna seara. Am fost acuzat pe nedrept de furtul unui telefon. Acum cateva zile am fost chrmat la politie pentru a nu fi nevoiti sa imi trimita citatie. Totul a inceput in seara de 25 decembrie cand am stat mai multi prieteni la un pahar de vorba la unul din prietenii nostri. Eu, ziua urmatoare urma sa merg in Ungaria ca aveam rezervare pt revelion. Bun, am plecat primul de la petrecere si dupa nici 20 min, cam pe cand deja eram acasa in pat, sunt sunat sa aduc telefonul unuia dintre baieti inapoi, desi nu am luat niciun telefon. Am inchis si m-am pus sa dorm. Pe la 3-4 dimineata l-au sunat pe bunicul meu sa ma trezeasca sa ies la poarta sa lamurim treaba, am iesit si la.fel, tipu ala mi-a zis sa ii dau telefonul (el dupa ce ii disparuse telefonul a mers acasa si a venit beat cu maisna la mine cu restul de indivizi de la.petrecere). I-am zis ca nu i-am luat telefonul si pana la.urma a plecat. Ei bine, totusi a depus plangere la.politie si am.fost chemat sa lamurim treaba. Ideea e ca lui pe.gps sau nu stiu ce si cum a cautat, ii aparra ca telefonul e in apropierea casei mele, pe langa faptul ca eu plecasem primul de la.petrecere. Si alta chestie, din cei care au mai fost la petrecere, majoritatea nu ma vad cu ochi buni pt ca in ultima vreme am.incercat sa renunt la.oamenii de genu si am ales sa fac revelionul cu colegi de ai mei studenti. Mai veneau la mine si petreceam fara sa ii chem pe prietenii mei din zona mea si asta ii pune si pe ei in situatia ca martori sa fie de partea celui caruia ii s-a furat telefonul. Cum pot sa imi dovedesc nevinovatia?... mentionez ca sunt anul 3 la Univ Tehnica din Cluj-Napoca si nu am antecedente penale, si pana la acest eveniment eram vazut cu ochi buni de toata lumea de la mine din sat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum pot sa imi dovedesc nevinovatia?

Suspectul/inculpatul beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Nu trebuie sa va dovediti dvs nevinovatia, lasati organul de up sa dovedeasca ca dvs sunteti vinovat, la ei este sarcina probei, daca exista probe din care rezulta ca sunteti vinovat, aveti dreptul sa probati lipsa lor de temeinicie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de sfat pentru prima declaratie la politie intr-un scandal kill3rk kill3rk o luam cu inceputul , intro seara din aceasta vara am fost la un brad ( se face inainte de nunta ) al surori prietenei mele , eu am fost cu masina mea , si ... (vezi toată discuția)
Penal ionut221986 ionut221986 am si eu o problema. acum 4 luni am plecat impreuna cu 2 prieteni sa luam lemne de pe langa calea ferata,la intoarcere ne-am intalnit cu politia TF, ne-au ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa ... Seba74 Seba74 Buna seara, Sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa in timp ce eu eram la o conferinta internationala. A luat fata noastra de 12 ani si a ... (vezi toată discuția)