avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o fetiță de 4 ani, al cărei tată a decedat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o fetiță de 4 ani, al cărei tată a decedat de curând într-un accident de mașină. Rudele acestuia spun că minora este obligată prin lege să facă înmormântarea tatălui, este adevărat?

Buna ziua - Sunt mamica unei fetite de 4 ani. Sunt divortata de tatal ei iar ulterior acesta a decedat in ac de masina. Rudele defunctului spun ca legal fica lui ar trebui sa ii faca mormantarea. Eu fiind divortata nu am indraznit de a ma implica sau a face ceva in legatura cu acest eveniment. Va intreb un copil minor de 4 ani este obligat prin lege sa faca inmormantarea tatalui, in cazul in care parintii sunt divortati. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariaevelina , utilizator 12:09, 3 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunde cu orice are.
multumesc mult

Liliana Gradinaru a scris:

Raspunde cu orice are.


din povestea noastra mai am cateva intrebari

Pot sa fac succesiunea doar pe casa si pe credit iar restul datoriilor sa nu le includ in masa succesorala, Poate fi dat in judecata un copil de 4 ani pentru recuperarea datoriilor tatalui decedat? Care este datoria la creditul ipotecar soldul contului acum sau rata lunara *25 ani/2 care face parte din masa succesorala.
Promisunea de partaj poate fi realizabila pana la finalizarea creditului (adica 25 ani)

mai este un aspect - de unde stiu eu ca defunctul nu a dat datoria familie inapoi cu bani in mana si nu prin cont bancar - cum pot sa ma feresc de acest aspect - ultimele rate sunt neplatite iar salariul incasat din luna decesului inca e un mister. Nu a fost nici la el in urma procesului verbal de la politie s-au gasit 61 lei iar in contul de salarii este aproximativ 15% din salar.

Suma de bani din pilonul II obligatoriu va face parte din masa succesorala pot sa aman succesiunea pt pilonul II mai tarziu - dupa ce se aseaza lucrurile.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
mariaevelina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura succesorala calituioana calituioana Buna ziua, In data de 23 aprilie tatal meu a fost gasit mort in locuinta sa din comuna Berca, jud. Buzau. Fratele meu vitreg a dat o declaratie la politie ... (vezi toată discuția)
Poate plati si dupa moarte?? katy_nicu katy_nicu :( buna ziua.As avea nevoie de un sfat.Fratele meu a facut un credit la banca pt masina(10000ron),iar pe 30 august a decedat in accident de masina. acum banca ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)