avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o fetiță de 4 ani, al cărei tată a decedat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o fetiță de 4 ani, al cărei tată a decedat de curând într-un accident de mașină. Rudele acestuia spun că minora este obligată prin lege să facă înmormântarea tatălui, este adevărat?

Buna ziua - Sunt mamica unei fetite de 4 ani. Sunt divortata de tatal ei iar ulterior acesta a decedat in ac de masina. Rudele defunctului spun ca legal fica lui ar trebui sa ii faca mormantarea. Eu fiind divortata nu am indraznit de a ma implica sau a face ceva in legatura cu acest eveniment. Va intreb un copil minor de 4 ani este obligat prin lege sa faca inmormantarea tatalui, in cazul in care parintii sunt divortati. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariaevelina , utilizator 12:09, 3 Aprilie 2019
da cu acte am lasat un intreg dosar, primul notar a refuzat sa se implice - parerile au fost contradictorii cu ale avocatului - parerile sunt ambigue si nimic concret asa cum ati scris si dvs (nici macar nu se raspunde concret la intrebari banale teoretice)
- am inteles ca e in stilul caracteristic a unor avocati astfel de raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am intrebat cum asteptati raspuns de la un notar. Cum, exact, ce s-a intamplat, cand ati fost, ce v-a spus...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna , luati-o logic pe firul problemei.Daca doriti sa aveti act de propietate pe partea cuvenita sotului din locuinta , trebuie sa faceti succesiunea fiindca numai certificatul de mostenitor al fetitei face dovada propietatii pe cota de 1/2 din apartamentul cumparat in rate.Asta indiferent de eventuale riscuri care trebuiew sa le discutati cu notarul care face susccesiunea.Abia dupa ce va lamureste notarul care face succesiunea va puteti face calculele dvs. si vedeti caca acceptati succesiunea pe numele fetitei minore.In caz ca refuzati succesiunea cota parte cuvenita fetitei va reveni mostenitorilor ramasi in imparteala succsorala.
multumesc - mult - Florin Cornea m-ati luminat mult nu am luat in calcul ca renuntand la mostenire - partea fetitei merge spre urmatorii mostenitori
D-na Liliana - in urma unei programari m-am intalnit cu notarul, i-am inmanat tot dosarul pregatit de mine cu copii ale actelor, a ramas ca ne auzim peste 2 saptamani - si ne vom intalni
zilele acestea cand poate sa discutam.
Printre altele am primit si o notificarea de la un executor care este pentru un credit de nevoi personale cu asiguare a defunctului - pt ca raspunsul de la IML a venit abia in 3 luni ne-au taxat cu rata si dobanda pana inclusiv in martie, chiar daca dl a decedat si dovada a fost depusa la banca in imediata apropiere a evenimentului - asigurarea a platit o parte din credit doar dupa ce avenit raspunsul de la iml - luna in care a decedat si lunile dupa deces pana in prezent a ramas sa le platesca mostenitorul - oare e legal ce fac bancile sau asiguratorii - nici macar nu au anuntat desi tinem legatura, am primit acum direct notificarea de la executor.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
mariaevelina, utilizator
Nu e legal ce-a facut banca.Banca trebuia sa notifice asiguratorul imediat ce a fost instiintata de decesul sotului asigurat.Faptul ca asiguratorul aplatit asigurarea in momentul cind a venit rezultatul de la IML e normal ce este incorect este ca trebuia sa plateasca din momentul decesului sotului.De atunci se naste dreptul la asigurare al bancii.Asiguratorul , in mod nelegal , inceraca sa economiseasca niste bani pentru ca plata asigurarii, pentru el reprezinta o pierdere financiara.Notificati imediat banca sa instiinteze asiguratorul ca e bun de plata si pentru perioada dintre decesul sotului si cel al momentului comunicarii raspunsului de la IML.Mergeti la executor si vedeti daca e vorba de o simpla notificare prin executor sau e un dosar de executare silita pe numele mostenitorului.Trebuie sa va lamuriti exact cum stau lucrurile.

Alte discuții în legătură

Procedura succesorala calituioana calituioana Buna ziua, In data de 23 aprilie tatal meu a fost gasit mort in locuinta sa din comuna Berca, jud. Buzau. Fratele meu vitreg a dat o declaratie la politie ... (vezi toată discuția)
Poate plati si dupa moarte?? katy_nicu katy_nicu :( buna ziua.As avea nevoie de un sfat.Fratele meu a facut un credit la banca pt masina(10000ron),iar pe 30 august a decedat in accident de masina. acum banca ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)