avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vreau sa infiintez o fundatie.Ma ajutati?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vreau sa infiintez o fundatie.Ma ajutati?

De foarte mult timp imi doresc sa infiintez o fundatie.As avea foarte multe de spus,dar ma raportez la o intrebare esentiala :cum trebuie sa procedez?care ar fi primul pas?Va multumesc .Carmen
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 21 Noiembrie 2009
Primul pas este rezervarea denumirii, apoi dovada sediului social , dovada depunerii capitalului social ! Cel mai indicat este sa apelati la serviciile unui avocat pentru ca aveti nevoie de atestari ale actelor . Daca intampinati dificultati , ma puteti contacta.
Multa bafta!
carmenelena27 a scris:

De foarte mult timp imi doresc sa infiintez o fundatie.As avea foarte multe de spus,dar ma raportez la o intrebare esentiala :cum trebuie sa procedez?care ar fi primul pas?

Buna ziua,
Primul, primul pas: sa va clarificati in minte (si in scris) ce anume va face F, care va fi organizarea ei, cu cine veti lucra (personalul), cum si cu ce costuri va functiona si mai ales CUM SE VA FINANTA (fund raising).
Atestati actele cu un avocat (este mai ieftin) dar discutati modul de organizare, functionare si finantare DOAR cu Profesionisti in domeniu specific al PJ (F & A).
Studiati legislatia privind
ÎNFIINŢAREA ªI FUNCŢIONAREA ASOCIAŢIILOR ªI FUNDAŢIILOR:
1. Legea nr. 305/2008 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii
2. Legea nr. 246 din 18 iulie 2005 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26 din 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii
3. Legea nr. 213 din 5 iulie 2005 privind respingerea Ordonantei Guvernului nr. 37 din 2003 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii
4. OG nr. 37 din 30 ianuarie 2003 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii
5. OG nr. 26 din 30 ianuarie 2000 - (*actualizată*) cu privire la asociaţii şi fundaţii

Vizitati site-urile:
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]

Cu stima,
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
legalmgm, utilizator
Un Ghid infiintare ONG (organizatie neguvernamentala-fundatie-asociatie) il puteti gasiti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatie non-profit adosalva adosalva ...daca ma poate ajuta cineva,as dori sa stiu ce ar trebui sa fac pt a infiinta o fundatie non-profit...Intentionez sa aduc haine second hand,sa le vand si sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong cadre didactice-parinti GheAndreea GheAndreea Buna seara. Care sunt principalii pasi spre infiintarea unui ONG, mai exact o asociatie a cadrelor didactice/parinti ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Ong sau fundatie hajjni hajjni m-a rugat cineva sa ma ocup de infiintarea unui ong. Intrebarea mea este care forma ar fi cel mai ok, este vb ca persoana respectiv ar vrea o forma juridica in ... (vezi toată discuția)