avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ong sau fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ong sau fundatie

m-a rugat cineva sa ma ocup de infiintarea unui ong. Intrebarea mea este care forma ar fi cel mai ok, este vb ca persoana respectiv ar vrea o forma juridica in cadrul careia poate face mai multe activitati pt promovarea valorilor morale intre tineri. Care forma ar fi mai portivit pt aceasta activitate? Asociatia sau Fundatia?
Cel mai recent răspuns: hajjni , utilizator 01:00, 23 Ianuarie 2010
hajjni a scris:
m-a rugat cineva sa ma ocup de infiintarea unui ong. Intrebarea mea este care forma ar fi cel mai ok, este vb ca persoana respectiv ar vrea o forma juridica in cadrul careia poate face mai multe activitati pt promovarea valorilor morale intre tineri.
Care forma ar fi mai portivit pt aceasta activitate? Asociatia sau Fundatia?

Buna ziua,
Intrebarii Dvs. îi lipseste un termen: cu cine ? adica "mai potrivit cu cine" ?
Indicat ar fi sa studiati legislatia in vigoare si sa va "alegeti produsul care va convine".
LEGISLAŢIA PRIVIND ÎNFIINŢAREA ªI FUNCŢIONAREA ASOCIAŢIILOR ªI FUNDAŢIILOR
1. Legea nr. 305/2008 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii
2. Legea nr. 246 din 18 iulie 2005 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii
3. Legea nr. 213 din 5 iulie 2005 privind respingerea Ordonantei Guvernului nr. 37/2003 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii
4. OG nr. 37 din 30 ianuarie 2003 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii
5. OG nr. 26 din 30 ianuarie 2000 - (actualizată) cu privire la asociaţii şi fundaţii
Cu stima,
ok multumesc frumos pentru indicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatie danuuu danuuu Buna ziua o fundatie din romania nonprofit poate primi a si donatie o cladire de la o firma din spania .cladirea care ar urma sa fie primita ca si donatie este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa infiintez o fundatie.ma ajutati? carmenelena27 carmenelena27 De foarte mult timp imi doresc sa infiintez o fundatie.As avea foarte multe de spus,dar ma raportez la o intrebare esentiala :cum trebuie sa procedez?care ar ... (vezi toată discuția)
Fundatie non-profit adosalva adosalva ...daca ma poate ajuta cineva,as dori sa stiu ce ar trebui sa fac pt a infiinta o fundatie non-profit...Intentionez sa aduc haine second hand,sa le vand si sa ... (vezi toată discuția)