Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o soră. Cum se împart bunurile , la casa au drept toti moștenitorii sau doar cel care îngrijește de casa
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Păi...jumătatea tatălui revine dvs si surorii (1/4 fiecare), iar cealaltă jumătate mătușii.
Asta in final.
Pana acolo, va trebui să dezbateti succesiunea după ambii bunici, moștenitori fiind tata si mătușa, apoi trebuie să dezbateti succesiunea după tatăl dvs si dupa mama.
Deci 4 succesiuni.
După ce aveti certificatul de mostenitor după bunici si dupa părinți, întocmiti documentația cadastrala și încheiati cu mătușa un act de partaj, prin care să vă împărțiți bunurile in concret.
Dezbaterea succesiunii și partajul se pot solutiona amiabil la notar, sau in caz contrar, pe cale judecătorească.
Mostenire
Maria 32
Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)