avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divorț, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divorț, partaj

Buna ziua!
Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are dreptul sa ramana . Precizez ca avem un fiu de aproape 20 de ani care este student, iar sotul meu are un handicap, dar se poate ingriji si este in prezent angajat .
Mentionez ca sotul este angajat doar de 3 ani si in perioada anterioara angajarii eu am fost sustinatoarea familiei, el beneficiind doar de pensia minima si pensia de handicap.
Va rog sa mi spuneti cum ar trebui sa procedez pt a ramane in apartament sau ce sanse am.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
vio_cris22, utilizator
Cel mai recent răspuns: vio_cris22 , utilizator 18:24, 18 Martie 2019
Pentru alcool , tigări, pariuri sportive și alte distracții au fost facute împrumuturile!

vio_cris22 a scris:

Așa sunt contractele ANL, doar unul dintre soti este titular de contract iar celălalt este trecut ca și membru al familiei.este pe numele meu pt ca eu am făcut cererea de locuinta ,la momentul respectiv fiind căsătoriți. Iar faptul ca doresc sa rămân în apartament este pt ca eu am fost cea care m am ocupat de intretinerea casei și de copil. Sotul meu a participat cu f puțin și am mai plătit și pe la banci,cămătari .....împrumuturi pe care le a făcut doar pt propria persoana! stiu ca nu pare corect dar în condițiile în care vom divorța nu vom mai putea locui împreună. În aceasta casa este munca mea de 20 de ani iar copilul când vine în vacante trebuie sa simtă ca vine
" acasa"!

AlexandraDD a scris:

Daca apartamentul este in sistem de chirie, iar copilul este major , de ce ati avea dvs mai mult drept decat sotul sa locuiti acolo? Contractul este doar pe numele dvs pentru ca l-ati achizitionat inainte sa fiti cu sotul dvs sau ANL a considerat de cuviinta ca ajunge o singura persoana in contract? In ce conditii s-a efectuat închirierea acelui imobil?

vio_cris22 a scris:

Este un apartament cu contract de închiriere !este locuinta ANL!

AlexandraDD a scris:


In prezent platiti rate pentru acel apartament?








~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate locui in apartament anl dupa divort? yrysesty yrysesty Buna seara!Locuiesc impreuna cu sotul si copilul intr-un apartament ANL,de aproape trei ani.Din pacate,va trebui sa divortam.Vom fi evacuati din apartament de ... (vezi toată discuția)
Divort Ovifod Ovifod Buna Ziua. Am o intrebare. Eu locuiesc cu sotia si copilul in apartament ANL in chirie. Am prins-o cu altcineva in apartament si acum suntem in divort. Am o ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori aly.ionel aly.ionel Buna ziua. Sunt insurat de 7 ani si am o fetita de 5 ani. Acum 2 luni am primit o locuinta ANL, la care sotia este titular de contract. Acum 1 luna am deschis ... (vezi toată discuția)