avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am primit o factură de telefonie mobilă în valoare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am primit o factură de telefonie mobilă în valoare de 1.898,26 lei pentru 4 contracte care au fost încheiate pe numele meu, dar eu nu folosesc serviciile acelei firme. Ce pot să fac în această situație?

Buna ziua in luna ianuarie am primit o factura de la vodafon in valoare de 1.898.26 lei pentru neplata. Am sunat sa ma informez despre aceasta situatie si am aflat ca pe numele meu sunt facute 4 contracte culmea este ca eu nu folosesc serviciile lor. Am fost sa vad contractele acolo apare cartea de identitate a mea dar nu este si semnatura mea ce pot sa fac in situatia aceasta? Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rationamentul e corect: din doua semnaturi identice, cel putin una este falsa sau copiata.
@Vali98
Da, si eu cred ca v-ar fi util sa sesizati ANCOM, dar si la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, pentru prelucrarea datelor fara verificarea autenticitatii, fara acordul sau solicitarea dvs. Ambele autoritati au pe site o sectiune de petitii.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va garantez ca la ANPDCP nu va rezolva nimic. Am cereri nesolutionate de aproape 1 an. Sunt jalnici.

Raluca Dudescu a scris:

@Vali98
Da, si eu cred ca v-ar fi util sa sesizati ANCOM, dar si la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, pentru prelucrarea datelor fara verificarea autenticitatii, fara acordul sau solicitarea dvs. Ambele autoritati au pe site o sectiune de petitii.

Exact aceeasi speta cu Telekom: contract incheiat fraudulos pe PJ, cu toate datele necesare, inclusiv CI administrator (se obtin cu putina "grija" de le ReCom) si chiar o adresa de email falsa pe numele lui.

Facut plangere penala, trimitere notificare scrisa prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire catre Telekom, departament comercial si juridic in care mentionam ca 1. nu am cerut / incheiat contract cu ei vreodata si 2. mentiunea ca am facut plangere penala la Parchetul de care apartinem.
S-a rezolvat prin inchiderea contractului pe motiv de frauda, Telekom a ramas cu vreo 5 telefoane livrate nu se stie unde.

E din pacate o practica prin care oameni bine orgranizati (probabil din interiorul firmelor de telecom) fura telefoane si tablete incheind contracte fictive care includ livrari de device-uri. In cazul nostru, la momentul livrarii (in teorie, la sediul firmei) curierul a fost instruit sa livreze in alta locatie si device-urile au disparut.

La plangerea penala nu am primit rezultat nici acum, la aproape un an de la primele semne de probleme.

@Company Advising
Imi pare rau pt situatia dvs, important este ca acest consumator sa depuna reclamatia si dovezile, iar cand autoritatea va face inspectia, vor primi si amenzile de rigoare (daca, intre timp, comerciantul nu ia masurile legale, desigur). Indiferent cum ar fi, cosumatorul trebuie sa faca toate plangerile si reclamatile, ca sa fie spre binele lui si nu spre "binele" comerciantului. Asa el isi asigura protectia juridica, pentru ca si-a indeplinit obligatia de a sesiza toate autoritatile, la timp.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am detinut o cartela telekom prepayd si eram in perioada ... rmarius18 rmarius18 Bună ziua, Am deținut o cartelă Telekom Prepaid și eram în perioada de grație (ultima dată încărcată în ianuarie 2023). În urmă cu 2 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom romania Rrs Rrs M-am lovit de o problemă care, cel puţin mie, mi se pare puţin absurdă. Pe la sfârşitul lunii Ianuarie, m-a contactat un reprezentant Telekom care ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie să procedez pentru a da în judecată compania vodafone ... isabellelive@yahoo.com isabellelive@yahoo.com Cum trebuie să procedez pentru a da în judecată compania Vodafone și Bright Communication cu care colaborează Vodafone pentru înșelăciune ? (vezi toată discuția)