avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Atacare proces verbal nesemnat.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Atacare proces verbal nesemnat.

Buna,
Am trecut pe culoarea galbena a semaforului iar politistul aflat la aprox 30m in SPATELE semaforului m-a oprit pe motiv de trecere pe rosu. El era singur, eu eram singur. Pe procesul verbal am trecut ca 1.Eu am trecut pe galben. 2.El era in spatele semaforului.(nu putea sa vada ce culoare e).
Mentionez ca nu am semnat PV. (lucru care l-a cam dezarmat pe organ)

Doresc sa contest in instanta acest PV din motivele mai sus mentionate si sunt interesat de procedura.
PV trebuie sa imi vina prin posta in ce termen ?
Dupa ce imi vine procesul acasa ce trebuie sa fac cu el ?

Mii de multumiri !
Cel mai recent răspuns: glo , utilizator 11:43, 24 Noiembrie 2009
va multumesc pentru raspunsul complex si atent oferit.

Ce imi sugerati dvs. e sa chem si politistul la proces. Din cate stiu politia se prezinta doar cu juristi. Daca nu vine si agentul, am vreun avantaj ?
Buna ziua.
Nu trebuie sa chemati dvs. pe polistist ,va aparati doar.Politia prin reprezentant trebuie sa dovedeasca ca p.v a fost intocmit corect iar dvs.trebuie sa demontati ceea ce vor sustine ei in cadrul procesului.
Dar prezenta fie ca este jurist sau politistul atata timp cat p.v nu este intocmit conform , poate pierde.
Daca ati facut si mentiuni ca nu sunteti de acord cu cele scrise ei trebuie sa probeze ,la fel si dvs.
Succes!
Cu respect,Alexa...
As mai avea o intrebare. Daca in 10-15 zile nu mi se trimite PV pt a-l lua la cunostiinta si a-l putea contesta, pot sa fac o cerere sa mi se dea mai repede ? Exista vreo procedura prin care sa pot cere acest PV mai repede ?
daca nu ti comunica procesul verbal in termenul legal .in plingere puteti invoca nulitatea absoluta a procesului verbal . nu-l cere.
in momentul in care faci plingerea analizeaza bine continutul procesului verbal si vezi daca este completat corect te poti lega si de acestea . un proces verbal trebuie sa indeplineasca prevederile O.G 2/2001.
Apropo, cunosc pe cineva care a avut un caz asemanator. a avut si un martor. a precizat asa martorul in instant . nu a trecut pe rosu eventual atrecut pe galben.
si i-a respins plingerea.acum asteptam sa facem recurs.
dar nu se stie niciodata,ataca pr verbal poti cere si un avertisment. contacteaza un avocat totusi.poate cistigi.
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie care contine o alta fapta decat cea savarsita maria.b maria.b Am si eu o intrebare: Intr-o noapte ma aflam la volanul masinii mele; am intrat intr-un sens giratoriu si am facut dreapta intr-o zona in care aveam ... (vezi toată discuția)
Prezentare dovezi contestatie pv trecere pe rosu gabriellaptaru gabriellaptaru Buna ziua, In luna mai mi-a fost suspendat permisul de conducere pe motiv ca am trecut pe rosu. Mentionez ca am trecut pe verde, nici macar pe galben, doar ca ... (vezi toată discuția)
Care sunt responsabilitatile agentului de circulatie atunci cand opreste un autovehicul pentru control? razvan.corleone razvan.corleone [b] Buna ziua ,as avea si eu o intrebare la prima vedere simpla : Care sunt atributiile agentului rutier(politistului) atunci cand opreste un autovehicul ... (vezi toată discuția)