avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil dobandit prin mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil dobandit prin mostenire

Buna seara!

As dori sa va cer parerea in legatura cu extrasul meu de carte funciara.

Recent am mostenit un apartament, dupa decesul unchiului meu. In extrasul de cartea funciara, observ ca la partea cu "Inscrieri privitoare la dreptul de proprietate si alte drepturi reale" pentru anul 1979 scrie "Interdictie de instrainare si grevare" de catre CEC Filiala Timisoara.

Dupa aceea am o alta rubrica, pentru anul 2019 cu numele meu, scriind "Intabulare, drept de proprietate, dobandit prin succesiune, cota actuala 1/1"

La partea Sarcini scrie ca nu sunt inscrieri privind dezmembramintele dreptului de proprietate, drepturi reale de garantie si sarcini.

Intrebarea mea este: ma afecteaza cumva prima parte (aceea cu interdictia) la vanzarea imobilului?

Stiu sigur ca unchiul meu si-a achitat datoria la CEC de foarte multi ani.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si daca nu am fost foarte clara, imi cer scuze si va stau la dispozitie pentru detalii suplimentare.

O seara buna!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:57, 29 Martie 2019
Buna seara,
Va trebui sa va duceti la CEC si sa solicitati o adeverinta din care sa reiasa ca a fost achitat integral acel apartament.
Si cu acea adeverinta trebuie sa merg la Oficiul de Cadastru,sa radieze interdictia din CF sau, pur si simplu, la vanzare, in fata notarului, acel acet va fi de ajuns?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Va trebui sa va duceti la CEC si sa solicitati o adeverinta din care sa reiasa ca a fost achitat integral acel apartament.

Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
HCrisan, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui ca reprezentantul CEC (directorul) sa dea o declaratie notariala ca a fost achitat creditul si ca este de acord cu radiereea interdictiei de instrainare.
Declaratia o veti depune la Biroul de Cadstru si Publicitate Imobiliara, in vederea radierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara-sarcini- danbae@yahoo.com danbae@yahoo.com Buna ziua! Am cumparat un apartament,iar cand am cerut un extras de carte funciara la rubrica -B partea II Propietari si acte -,apare B3 -interdictie de ... (vezi toată discuția)
Dreptul meu de proprietate.... florib florib ..buna ziua.Am o problema si vas ruga frumos sami raspundeti .Am obtinut un apartament cu 2 camere de la un verisor,cu act de vanzare cumparare,dar cu o ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara madilie madilie Buna ziua, Am si eu o intrebare. Tocmai am cumparat un apartament. Am platit banii in avans cu semnarea unui antecontract. Ulterior am cumparat si un loc de ... (vezi toată discuția)