avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta sau bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta sau bon fiscal

FACTURA EMISA CATRE O PERSOANA JURIDICA DIN MAGAZIN, DACA EMIT BON FISCAL CUM FAC INREGISTRARILE IN CONTABILITATE , NU IMI DUBLEZ VENITURILE ?
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:27, 29 Martie 2019
E o moda de a folosi bonul fiscal pe post de chitanta ! Si contarea este aceiasi 5311 411 ! Problema nu este la venituri ci la TVA ! De aceea trebuie sa faceti distinctie cand scoateti "Z"-ul intre bonurile fiscale atasate facturilor si bonurile fiscale obisnuite (fara factura) care se conteaza 5311 707 . Multi utilizeaza departamente diferite in sensul ca bonurile fiscale aferente facturilor se opereaza pe departamentul TVA=0 situatie in care departajarea lor este foarte usoara si vizibila in "Z".
Odata ce aveti casa de marcat, chiar daca va cere pentru o firma si factura, veti da factura doar cu bon fiscal. Nu mai folosit deloc chitantierul.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza o factura achitata cu bon fiscal dana-dana dana-dana Cum sa inregistrez in contabilitate o factura achitata cu bon fiscal daca inregistrez raportul zilnic de activitate si monetarul. Ar trebui defalcat pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura fiscala ContSters138151 ContSters138151 O firma neplatitoare de TVA care inregistreaza venituri zilnice din vanzari marfa si venituri dion servicii prestate a emis pe parcursul mai multor zile unei ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in jurnalul de vanzari mine58 mine58 firma comert cu amanuntul cu tva la incasare, .emite si facturi care sunt achitate pe loc cu bon de casa sau ulterior cu chitanta numerar sau prin banca ... (vezi toată discuția)