avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Solicitare certificat fiscal de vanzare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Solicitare certificat fiscal de vanzare

Buna seara,

Urmeaza sa semnez contractul de vanzare-cumparare prin programul Prima Casa pentru un apartament din Bucuresti, iar notariatul unde vom semna a cerut ca la momentul semnarii, vanzatorul sa aduca, printre alte documente, si certificatul fiscal de vanzare.

Situatia este urmatoarea: vanzatorul este plecat din tara, dar a imputernicit-o pe mama sa pentru semnare. Doamna, in varsta, nu locuieste in Bucuresti, asadar ideal ar fi sa solicit eu, cumparatorul, certificatul fiscal de vanzare, ca dumneaei sa se prezinte doar la semnare.
Intrebarea este: este posibil sa solicit eu, cumparatorul, acest certificat? Mentionez ca detin copie dupa actul de identitate al vanzatorului, un exemplar al antecontractului, dovada platii impozitelor de carte vanzator, prin metoda online. Nu stiu daca aceste documente ajuta la ceva, dar pot dovedi astfel ca urmeaza sa achizitonez imobilul.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:15, 30 Martie 2019
Daca nu detineti procura notariala incheiata de titularul de rol fiscal autoritatea administratiei fiscale nu va da curs niciunei solicitari din partea dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare laurenti001 laurenti001 Buna ziua, Un unchi doreste sa imi vanda un teren intravilan, insa nu a facut succesiunea de la tatal sau. Cum eu nu locuiesc in Romania, exista ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare ContSters172999 ContSters172999 Nu stiu daca am gresit sectiunea; imi cer scuze daca este asa. Va rog sa ma ajutati cat se poate de urgent cu o opinie... Am rugamintea sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)