avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre un contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre un contract

Buna as vrea sa va intreb am un contract de donatie de la tatal meu si eu si sora mea ptr cele 2 case .noi mai avem un frate vitreg el dupa moartea parintilor are parte? Tatal meu ia dat lui un autovehicul cu ceva ani in urma .
Da, fiindcă fratele este moștenitor rezervatar și nu poate fi înlăturat de la succesiune, astfel ca după moartea donatorului el poate solicita raportul donațiilor și beneficiază de cotitate disponibila.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
Dar daca tatal meu ar face un testament ? Tot ar avea parte?
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament pentru copiii dati in adoptie marlena80 marlena80 Buna ziua, Doresc sa aflu daca un parinte supravietuitor poate lasa mostenire prin testament unui copil dat in adoptie; Inafara de copilul dat in adoptie mai ... (vezi toată discuția)
Are drept de mostenire? dddro dddro Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)
Testament fara succesiune 10129 10129 Acum 2 ani parintii mei care au un loc de casa si respectiv casa construita de ei s-au gandit sa doneze jumatate din teren fratelui meu pentru a-si construi ... (vezi toată discuția)