avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM munca la domiciliu

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma indrumati cum este mai corect sa procedez. Un angajat are CIM cu timp partial 4 ore pe zi pe durata nedeterminata. As dori sa ii modific contractul sa poata munci de acasa si cateodata sa se prezinte si la birou. Cum ar fi corect din punct de vedere legal sa fac modificarea? Pot transforma acest CIM in CIM cu munca la domiciliu?Daca da atunci trebuie incheiat un aditional la acest CIM sau trebuie facut alt CIM? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 5 Aprilie 2019
Ambele variante sunt corecte .... dar mai bine , incheiati un alt c.i.m. , intrucat actul aditional va trebui sa cuprinde toate prevederile speciale pentru munca la domiciliu.
@luminita29
Salariatii incadrati cu contr de munca la domiciliu nu pot lucra la sediul principal sau secundar al firmei.
Daca foloseste calculatorul se poate incheia un contr de telemunca.
E mai bine sa incheiati un CIM nou pt munca la domiciliu decat sa folositi un act aditional. Trebuie sa inscrieti mai multe clauze, dar si sa modificati fisa postului intrucat unele atributii nu pot fi exercitate de la domiciliu.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
Florin Cioca, Consilier juridic
Bun...si atunci daca as opta pentru telemunca ?as vrea totusi sa ramana acelasi contract si modificarile sa le fac pe el.daca as opta pentru telemunca atunci as face un adutionalmla contract si ce ar trebui mai exact sa modific ca sa pot presta activitatea ca telemunca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telemunca sau munca la domiciliu veronicam veronicam Buna ziua, Telemunca sau munca la domiciliu se solicita de angajat? Daca un angajat are C.I.M incheiat pe perioada nedeterminata, cum se procedeaza in cazul ... (vezi toată discuția)
Contract individual cu timp partial danielanic danielanic Multumesc. Revin cu rugamintea de a imi explica ce se intampla cu plata orelor suplimentare se pot plati sau nu in situatia cim cu timp partial? Deci un cim ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, as avea nevoie de o lămurire în ceea ce privește ... Geoflor Geoflor Bună ziua, as avea nevoie de o lămurire în ceea ce privește reîntoarcerea la birou din telemunca. Angajatorul poate chema la birou doar o parte dintre ... (vezi toată discuția)