avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am câștigat un proces cu ANAF, dar nu vor să-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am câștigat un proces cu ANAF, dar nu vor să-mi restituie banii pentru că în sentință nu scrie explicit ,,restituirea sumei executate”. Vă rog să-mi spuneți ce am de făcut

Buna ziua !
Pe scurt : la sfarsitul anului 2017 aflu intamplator de o decizie de impunere pentru plata CASS pentru anul 2012 ( desi firma la care lucrasem imi incasase 10,5% in loc de 5,5% !!! ). Fac contestatie care este respinsa ca fiind depasit termenul (mentionez ca nu primisem nici o instiintare ) . Pe 18.01.2018 primesc titlu executoriu . Deschid actiune in instanta , in iulie mi se blocheaza conturile , la serviciu vine document pentru poprire pe salariu ,ma duc la ANAF si platesc suma ceruta ,
castig procesul intentat ,cu hotararea judecatoreasca definitiva ma duc la ANAF si primesc raspunsul ca , daca in hotararea judecatoreasca scrie doar ca se accepta contestatia la executare si se anuleaza titlul executoriu din 18.01.2018 , asta nu inseamna ca ei trebuie sa-mi si restituie banii -pentru ca nu scrie explicit "restituirea sumei executate" . Spuneti-mi,va rog , ce trebuie sa fac acum??
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:46, 16 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să introduceți o nouă acțiune solicitând întoarcerea executării!
Multumesc !
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pacat ca nu ati solicitat atunci intoarcerea executarii!
Notificati ANAF spunandu-i ca v-a incasat bani in baza unui titlu azi anulat si ca va datoreaza openalitati de intarziere. Ca are 3 zile sa va returneze suma, in caz contrar actionati in instanta si va vor datora inclusiv cheltuieli de judecata. Prezenta notificare e punere in intarziere cf. 1522 CC si nici cheltuielile de judecata nu mai pot fi evitate prin recunoastere la primul termen.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati putea incerca cu o
""CERERE DE RESTITUIRE a unor sume reprezentând taxe sau alte venituri ale bugetului de stat, plătite în plus sau necuvenit şi pentru care nu există obligaţia de declarare""


Formularul il gasiti pe siteul ANAF sau cautand intr un browser " CER_REST_PLUS"
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
mcolaborare, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia e diferita, omul a fost executat de ANAF in baza unui titlu, asa incat nu se aplica solutia cu restituirea de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere cheltuieli de executare ContSters257745 ContSters257745 In cadrul unei contestatii la executare, instanta a injumatatit onorariul si cheltuielile de executare incasate de executor de la debitor, asa cum legal are ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executoriu pfa MrDerpson MrDerpson Salut, Astazi am fost sa ridic o recomandata de la posta. Kinder Surprise de la ANAF: somatie + titlu executoriu (pe ambele este trecut numarul dosarului de ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie krista56 krista56 Am depus contestatie la decizia ANOFM prin care imi cere inapoi o parte din banii de somaj ca fiind necuveniti si am primit termen in martie 2013. Decizia are ... (vezi toată discuția)