avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical scade stagiu cotizare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical scade stagiu cotizare ?

sunt salariat, din februatie 2020 pot intra in pensie anticipata, daca intru in concediu medical este afectat stagiu cotizare si data de februarie 2020 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 13 Aprilie 2019
Concediul Medical nu afecteaza stagiul de cotizare.
În principiu, la întocmirea dosarului de pensionare, concediile medicale se iau în calcul, ca stagiu de cotizare, pentru stabilirea punctajului acumulat. Există, însă, două abordari pentru aceste concedii, în legislația în vigoare. Astfel, pentru perioadele de dinainte de anul 2005, concediile medicale se iau în calcul ca perioade asimilate (Art 49, din Legea 263/2010). După această dată, se consideră stagii de cotizare asimilate numai concediile de incapacitate temporară de muncă, datorate accidentelor de muncă sau bolilor profesionale.
[ link extern ]
Nu contrazic antevorbitorul totusi ar trebui sa existe o logica. Pentru Concediile Medicale (indiferent de care) se plateste CAS (25%) . De ce, daca nu sunt considerate perioade asimilate ? Care este logica ?
Legea 263/2010 este in sensul mentionat de sursa citata..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - perioada de contributie la pensie sorineldobre sorineldobre am vazut pe legislatiamuncii.ro un raspuns care m-a derutat . se spunea acolo ca incepand cu 2006 se iau in considerare la contributie pensie si concediile ... (vezi toată discuția)
Perioade asimilate ContSters278009 ContSters278009 Perioada in care am beneficiat de indemnizatie de somaj(2004-2005)nu se considera perioada asimilata conf.art.49 lit.d,din legea 263/2010 ? (vezi toată discuția)
Concediile de maternitate si de incapacitate temporara de munca mateiurodica mateiurodica Concediile de maternitate sau de boala sunt considerate ca stagiu de cotizare la pensie? (vezi toată discuția)