avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SUSPENDARE ACTIVITATE SRL CU BANI DE LUAT SI DE DAT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SUSPENDARE ACTIVITATE SRL CU BANI DE LUAT SI DE DAT

FIRMA DE CONSTRUCTII FARA ACTIVITATE, CU PERSONALUL IN SOMAJ.
VREAU SA INTRERUP ACTIVITATEA, AM INCEPUT CU REGISTRUL COMERTULUI, DAR MAI AM DE INCASAT BANI PE LUCRARI EXECUTATE ANUL 2008 LA O SCOALA (PRIMARIE DIN DB.).
DEASEMENEA AM DATORII LA TERTI SI NUMAI PENALIZARI LA STAT
(INRARZIERE PLATA TVA) PE VALOAREA FACTURATA SI NE ACHITATA A
LUCRARILOR EXECUTATE.
SE POATE INTRERUPE??
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 11:59, 24 Noiembrie 2009
atentie la nuanta : am scris : inregistra venituri , in sensul de a emite facturi noi
:)
Conform OMFP 864/2005 pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu contribuabilii trebuie sa îndeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:
a)sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat;
b)sa nu desfasoare nici un fel de activitate;
c)sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale;
d)sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
e)sa nu fie în curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor;
f)sa nu fie în curs de derulare un control fiscal.
Ordin nr. 1221 din 12/06/2009
privind Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu
A. Aprobarea regimului de declarare derogatoriu
1. În caz de inactivitate temporară, organul fiscal competent poate aproba, la cererea contribuabilului, alte termene sau condiţii de depunere a declaraţiilor fiscale pentru impozitele, taxele şi contribuţiile administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
2. Depunerea declaraţiilor fiscale conform unui regim de declarare derogatoriu poate fi aprobată pentru perioade mai mari de 12 luni, dar nu mai mult de 3 ani consecutivi.
3. Pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu, pe perioada supusă acestui regim, contribuabilii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:
a) să nu desfăşoare niciun fel de activitate;
b) să nu obţină venituri din exploatare, venituri financiare, venituri extraordinare şi/sau alte elemente similare veniturilor;
c) să nu dispună de personal angajat şi să nu plătească venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului;
d) să figureze, în evidenţa fiscală, cu toate obligaţiile declarative şi de plată îndeplinite;
e) să nu aibă în curs de soluţionare un decont cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare sau o cerere de restituire a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor;
f) să nu facă obiectul unei acţiuni de inspecţie fiscală, în curs de derulare;
g) să nu fie înscrişi în lista contribuabililor declaraţi inactivi;
h) în cazul contribuabililor, persoane juridice, înfiinţaţi în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inactivitatea temporară să fie înscrisă în registrul comerţului, conform prevederilor art. 237 din legea menţionată.
4. Regimul de declarare derogatoriu se solicită de contribuabili, prin depunerea unei cereri la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală aceştia sunt înregistraţi ca plătitori de impozite, taxe şi contribuţii.
5. În cerere, contribuabilul declară pe propria răspundere că îndeplineşte condiţiile prevăzute la pct. 3 lit. a)-c) şi menţionează perioada pentru care solicită regimul de declarare derogatoriu.
6. În cazul societăţilor comerciale, odată cu cererea de acordare a regimului de declarare derogatoriu, se depune dovada înscrierii inactivităţii temporare la registrul comerţului, respectiv o copie a extrasului de registru emis de către oficiul registrului comerţului privind starea societăţilor comerciale, referitoare la suspendarea temporară a activităţii acestora.
7. Cererea se soluţionează de organul fiscal în termen de 30 de zile de la data depunerii, de compartimentul cu atribuţii în gestionarea declaraţiilor fiscale, denumit în continuare compartiment de specialitate.
10. În vederea soluţionării cererii, compartimentul de specialitate verifică situaţia fiscală a contribuabilului, respectiv îndeplinirea condiţiilor prevăzute la pct. 3 lit. d)-g).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate mercur_ro mercur_ro Buna ziua! Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)? Va rog, am nevoie de raspuns urgent. ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii societate suspendata blackjack blackjack Trebuie sa depui declaratii chiar daca societatea este suspendata pentru o perioada de 3 ani? Care este logica? (vezi toată discuția)