avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu boxele din beci
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu boxele din beci

Buna ziua! Eu împart cu o vecina o boxa din beci. Sunt 19 apartamente ,dar nu atatea boxe fiindca nu s au făcut la început deoarece nici in prezent nu se folosesc toti de ele. Noi avem nevoie de una a noastră. Exista o vecina care are două,fiindcă o fosta proprietară i a cedat cheia ei. Președinta de la asociatie nu vrea sa deschida subiectul de teama unui conflict cu vecina.
Eu nu doresc sa mai împart boxa,o voi lasa fetei cu care o imparteam si doresc sa mi fac dar nu voi permite ca altii sa aiba două boxe,deoarece acel spațiu întreg de la subsol este coproprietatea tuturor 19 locatari,e bun comun si ar trebui să fie împărțit, nici mai mult,nici mai puțin,fiecare cu dreptul sau. Avem obligația de a respecta dreptul de proprietate comună. Unde sa ma plâng eu de vecina care are două boxe? Cu ea nu se poate discuta.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 18:01, 19 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Blocul are subsol tehnic si fiecare si-a facut cate o boxa pe unde l-a taiat capul?? Sesizati pompierii...o sa le dea jos pe toate.


vali m a scris:

Blocul are subsol tehnic si fiecare si-a facut cate o boxa pe unde l-a taiat capul?? Sesizati pompierii...o sa le dea jos pe toate.


Sa mi dea vecinii in cap? Multumesc de raspuns da nu vreau probleme!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca imobilul de locuit in comun nu a fost prevazut in proiectul tehnic cu boxe orice pretentie referitor la spatiile delimitate si utilizate de catre locatari este nejustificata
De altfel autoritatile nu permit in subsolurile tehnice condominii executarea de spatii si depozitarea de bunuri cu risc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


DanCristian199 a scris:

Buna ziua! Avem obligația de a respecta dreptul de proprietate comună.

Astea sunt singurele afirmatii sau descrieri de situatii ce nu sunt in afara legii in mesajul dvs.

In lipsa unui contract de inchiriere intre asociatie si respectivii sau in lipsa prevederii acelor spatii in actul de proprietate (caz in care nu mai sunt proprietate comuna), toate boxele sunt ocupate ilegal.
Puteti citi L196/2018 si veti gasi ce e aceea propr comuna, cum se administreaza, ce aveti voie sa faceti cu ea si cum. Sunt prea multe articole ca sa vi le citez, cautati ce scrie despre propr comuna (nu e deloc precum ati scris dvs).

Ca idee, oricare dintre proprietari se poate adresa justitiei pt restaurarea propr comune si nu veti mai avea niciunul nicio boxa. De fapt asta era obligatia presedintelui din ziua in care a fost numit.
Daca vreti sa impartiti si sa folositi legal spatiul/boxele, trebuie ca asociatia sa inchirieze proprietarilor acele spatii sau sa hotarati sa le delimitati in cadastru si sa le vindeti doritorilor. Si daca sunt mai multi doritori decat spatii, sa faca licitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)
Abuz presedinte asociatie de proprietari MagicPlanet99 MagicPlanet99 Buna ziua , La mine in bloc fiecare si-a construit la subsolul blocului ,boxa dupa propiul plac , dupa ce am intrebat vecinii detinatori de boxe cum au ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)