Buna ziua. In data de 18.07.2018, am accidentat un pieton pe trecere. Eu am venit din stanga, am oprit la trecere , au trecut 2 doamne si cand am plecat, s-a avantat si omul, cu telefonul la ureche..... L-am impis, a cazut. El a chemat salvarea, apoi s-a ridicat si s-a dus pe trotuar,a venit salvarea, l-a luat si l-a dus pana la sectia de politie, dar nu a vrut sa mearga la spital. Noaptea, s-a dus la spital, Mi-a intocmit dosar penal, accidentatul nu a depus plangere. In ianuarie procurorul a dispus clasarea, nu mi-au comunicat-o, dar mie mi-a mai dat ordonanta de prelungire dovada de circulatie si pe februarie si pe martie. In aprilie m-au chemat si mi-au dat ordonanta de clasare si referatul politiei. Le-am dus la politia rutiera. Am depus cerere, formularul a fost ,, sa analizati dosarul meu". Am primit o adresa(rezolutia sefului politiei rutiere) din care rezulta ca am comis o fapta penala pedepsita de art.196 Cp, prevazuta de art.103 al.1 litc)... , a dispus suspendarea permisului pentru 90 de zile cu mentiunea ,,nu trebuie sa va prezentati la....pentru verificarea regulilor de circulatie in conditiile art.106 din OUG 195/2002''. Am citit OUG 195/2002, am citit OG 1391/2006, rezulta clar ca sunt obligata sa ma prezint la verificare dar cum ??? M-am prezentat la Brigada rutiera din Str.Udriste, unde mi s-a spus ca nu am dreptul sa dau verificarea, de ce ??? ,,ca asa zice legea"..... Nu a precizat care lege, unde.
Va intreb :cum sa ma prezint la testare daca nu ma primeste ??? de ce nu ma accepta sa dau testarea ?? sunt pasibila la penalizare cu suspendarea a inca 30 zile cum zice Regulamentul ?? Unde prevede legea ca nu am obligatia/dreptul sa dau testarea, ca nu sunt in nicio situatie din cele enumerate la art.221 alin.2. Poate nu am cautat unde trebuie, nu am inteles legea, dar va rog, ajutati-ma sa gasesc prevederea legala care ma scuteste de prezentarea la testare.
Ar trebui sa depun o cerere prin care sa solicit rezolutie pentru verificarea cunostintelor ??? Va multumesc.
Buna seara! Multumesc ptr.raspuns.
In data de 03.04.2019, am primit personal un exemplar al Ordonantei de clasare si un exemplar al Referatului cu propunere de clasare , pe care, in aceeasi zi le-am depus personal, la Ghiseul nr.1 la Politia Rutiera Ilfov, fara nr.de inregistrare. Un ofiter mi-a spus sa ma prezint peste 7 zile, ca permisul va fi suspendat pentru 90 zile..... Pe data de 10.04.2019, m-am prezentat la ghiseu, unde mi-a fost inmanata o adresa nr.../05.04.2019 din care rezulta ca permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 zile.... cu mentiunea....,,/nu trebuie sa va prezentati la serviciul politie......pentru verificarea regulilor de circulatie in conditiile art.106 din OUG 195/..".
1- am depus in termen de o zi(in aceeasi zi) actele eliberate de Parchet;
2- in adresa in care mi se comunica rezolutia Sefului politiei rutiere prin care dispune suspendarea adreptului de a conduce nu se face vorbire despre o perioada de majorare. Nu se mentioneaza nimic ,, 90 de zile", atat!
A dispus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile incepand cu ... conf.art.103 alin.3 lit.c).." nu spune din ce act normativ, e adaugat cu pixul, fara semnatura, fara data adaugirii.
Atat prevede legea, ptr.fapta savarsita, 90 de zile de suspendare.
Si asa fiind, nu era normal ca, functionarul/a de la ghiseu, la data prezentarii la Brigada Rutiera din Str.Udristei, sa incerce sa-mi explice de ce nu pot/nu am dreptul sa dau testarea ?? m-am prezentat 2 ori, nu numai odata !!! Macar sa fi incercat!
Va urmez sfatul, solicit audientele ierarhic.
Multumesc ptr.timpul acordat.
O seara buna!
Buna ziua.
Astazi am depus o cerere ptr.aprobarea sustinerii testului de cunostinte rutiere, m-am inscris in audienta la Comandant si am solicitat un Istoric sanctiuni" pe ultimii 15 ani.
Stupoare!!!
Scrie: ,,Abaterea
INFR - VATAMARE CORPORALA DIN CULPA" Data comiterii 18.07.2018
Va mira? Poliția româna poate orice, inclusiv sa condamne penal o persoană, în afara instantelor de judecată! Întrebați - i atunci cum de nu aplica legea și sunt atit de "darnici" de nu va anulează permisul și se mulțumesc cu o amărâtă de suspendare.