avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dat afară chiriașul unui prieten pentru că ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dat afară chiriașul unui prieten pentru că acumulase datorii și i-am reținut lucrurile până la plata lor. Mi-a făcut plângere penală, ce s-ar putea întâmpla?

Am avut un chiriaș pe care l-am scos afară din cauza neplatii chiriei si a datoriilor si i-am spus ca-n momentul în care aduce banii își vede lucrurile. Eu de fapt sunt prietenă proprietarului, imi știa doar numele mic si mi-a facut plângere la poliție. Problema e ca am fost sunata de la poliție sa-mi spuna ca este o plângere pe numele meu dupa care m-a întrebat cum ma cheamă. Ce fel de plângere ar putea fi fără nume si adresa doar cu un prenume si un nr de telefon? Si ce s-ar putea intampla? Proprietarul nu era în tara la momentul respectiv si nici acum nu este.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar eu va recomand sincer, sa va luati un avocat.

In astfel de cazuri, plangerea este de " violare de domiciliu", pentru inceput.
Si, se mai poate retine si infractiunea de talharie, intrucat ati deposedat victima de bunuri prin violenta. Ca doar nu pleca din casa si isi lasa lucrurile acolo de bunavoie, tinand cont si de faptul ca ati mentionat ca dorea sa le ia, si sa plece.

Evident, eu nu stiu ce anume a reclamat victima, dar aceste infractiuni, se pot retine "pe putin" prin gestul facut de catre dvs.

Pe scurt, si pana aflati ce anume s-a mentionat in plangerea penala, trebuie sa stiti ca problema este destul de serioasa.

Pe de alta parte, bucurati-va ca traiti in Romania, unde nu se aplica in totalitate legile, si politia este cam plictisita si cam stramba din nas la astfel de plangeri, pe principiul ca ei au "dosare mai importante" de rezolvat.
Cu toate acestea, in final, procurorul de caz este cel care decide ce se va intampla.

In tot cazul, nu va vad ajungand dupa gratii, dar, cu siguranta aceasta plangere vă va consuma nervi si banii.

De aceea va recomand sincer, sa apelati la serviciile unui avocat. Va va scuti de multa bataie de cap.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand e important sa existe contract de inchiriere! In baza lui , chiriasul si dvs aveti drepturi si obligatiiFara el, sunt mari probleme, caci doar in baza lui puteti sa faceti evacuarea chiriasului pentru neplata chiriei si utilitatilor, contractul devenind nul din aceasta cauza si il puteti da in judecata pentru recuperarea prejudiciului. Daca nu il aveti, va poate reclama la Fisc si veti plati cumulul unei chirii la pretul pietei, plus amenzi , dobanzi etc... Bafta!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Vio10, utilizator
Problema e ca nu vrea sa dea banii, nu ca eu nu vreau sa dau lucrurile, si Da a avut contract de închiriere si Da pleca cu lucrurile deoarece si-a schimbat nr de telefon sa nu mai dau de ea si a cărat din casa ce era de valoare: televizor, lada frigorifica,acestea fiind ale mele, rămăseseră haine si oale. Si nu am dat-o cu forta afară, am schimbat yala. Neraspunzand la telefon si nedand drumul la usa dupa 'n' biletele în usa da, asta am facut. De unde sa stiu ce e cu ea, unde e, a murit , nu a murit. Si a venit după o lună de zile sa pretindă lucrurile dar fără bani. Poate miroase a furt si stiu ca nu am facut bine dar la ea a ce miroase: în spiritul si litera legii? Si am sa o las cu plângerea la poliție mult si bine, am sa astept citatie acasa, chiar sunt curioasă sa vad cat de bine isi fac treaba cei din poliție și cat de repede, si pe urma apelez la un avocat. Revin pe forum când ma gaseste poliția. Multumesc frumos tuturor pentru păreri si sfaturi
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este. Nu trebuia dat afara. Legislatia este facuta sa apere teparii si jigodiile. Ca sa te atingi de ei atunci cind fac prostii iti trebuie ani de judecata.
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Defapt poate ca ati vrut sa spuneti ca ati intrat in imobilul in care dvs aveati drept sa intrati fiind prietena proprietarului, ati schimbat yala pe usa din motive de siguranta, lucrurile din casa sunt ale dvs si o fosta chiriasa va abuzeaza prin intimidare ca sa va fie frica sa mergeti dupa banii care ii aveti de recuperat

Aveti dreptul sa refuzati orice declaratie, detalii, absolut orice cu privire la acuzatiile penale. De la acuzatii si pana la dosar e distanta mare.

Este rolul politiei sa faca investigatie si sa gaseasca detalii, dvs ca politicienii: nu declar nimic, nu semnez nimic

A si inca ceva: si dvs puteti face plangere penala
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
gabrici, utilizator

Alte discuții în legătură

Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Se considera.. jonelsorel jonelsorel fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil ... (vezi toată discuția)