Am dat afară chiriașul unui prieten pentru că acumulase datorii și i-am reținut lucrurile până la plata lor. Mi-a făcut plângere penală, ce s-ar putea întâmpla?
Am avut un chiriaș pe care l-am scos afară din cauza neplatii chiriei si a datoriilor si i-am spus ca-n momentul în care aduce banii își vede lucrurile. Eu de fapt sunt prietenă proprietarului, imi știa doar numele mic si mi-a facut plângere la poliție. Problema e ca am fost sunata de la poliție sa-mi spuna ca este o plângere pe numele meu dupa care m-a întrebat cum ma cheamă. Ce fel de plângere ar putea fi fără nume si adresa doar cu un prenume si un nr de telefon? Si ce s-ar putea intampla? Proprietarul nu era în tara la momentul respectiv si nici acum nu este.
Cand faci consumatie la restaurant si pleci fara sa platesti ce fapta este? Dar cand pleci din casa inchiriata fara sa platesti, nu e la fel? Acele boarfe ramase probabil ca au fost lasate special in casa ( ce era de trebuinta s-a luat din casa), iar acelea puteau fi lasate in gaj, drept garantie ca va plati datoria. Dar valoarea datoriei fiind mai mare chiriasul rau platnic le-a abandonat, si ca sa nu mai plateasca l-a speriat pe proprietar cu reclamatie la politie. Asta nu inseamna inselaciune?
Se considera..
jonelsorel
fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil ... (vezi toată discuția)