avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce posibilități am să renunț la un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce posibilități am să renunț la un contract de închiriere pentru o garsonieră plină de gândaci?

Buna seara.Ma numesc Zbirlea Georgiana.Vineri,am semnat ,ca si viitor chirias,un contract,pt.o garsoniera,care va intra in vigoare/declarat,cu data de 1.05.2019.
Casa este invadata de gandaci,imi este frica noaptea,de aceasta invazie.Nu am stat decat o noapte,facuta "alba", de sila acestor sute de gandaci.Pot primi banii inapoi: prima luna+garantia?! In conditiile,in care proprietarul nu mi-a dat niciun contract,si nu a intrat in vigoare?!Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 03:17, 1 Mai 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In actuala reglementare fiscală, declararea contractului de închiriere la finanțe nu mai este o obligativitate (in declarația unica anuală se declara veniturile).
Da, au scos declararea contractului individual prin depunerea sa fizica la ghiseu, cu nr de inregistrare, dar legislatia da proprietarului un termen de 30 de zile in care trebuie sa declare, utilizand decl. unica, veniturile previzionate, cf noului contract, precum si data inceperii contractului, adica data de la care are acel nou venit. Tot in declaratie trebuie sa mentioneze si sursa, respectiv nr de inregistrare al noului contract, pe care il aloca singur, dar care trebuie sa fie diferit de numerele date altor contracte -aceasta fiind forma simplificata de declarare si identificare de catre ANAF a contractului nou incheiat. De asemenea la terminarea contractului de inchiriere se depune o alta declaratie. Practic, proprietarul trebuie sa o depuna acum intre 1 si 30 mai, iar chiriasul poate solicita ANAF un raspuns privind inregistrarea veniturilor din contractul nou semnat, declarate de proprietar intre 1 si 30 ale lunii.

Acum, ce il ajuta pe acest chirias, in cazul unui litigiu in care proprietarul refuza sa ii dea un exemplar semnat al contractului, este insasi dovada faptului ca proprietarul a declarat (sau nu) veniturile, adica contractul nou. Iar in cazul in care inchirierea se face fara declararea venitului, chiriasul poate sesiza ANAF incalcarea legislatiei, cu consecinte neplacute pt proprietar.

Pe mine m-a uimit ca cel care a platit chiria nu a facut-o in baza retinerii unui exemplar al contractului si a unei dovezi de plata, iar lipsa acestora m-a dus cu gandul la faptul ca proprietarul nu doreste sa declare acele venituri.

Dar eu sunt sigura ca, in cazul in care se va ajunge la un litigiu, avocatul chiriasului va folosi cu multa abilitate aceste elemente in favoarea clientului sau.







Geanina DRIAN a scris:

In actuala reglementare fiscală, declararea contractului de închiriere la finanțe nu mai este o obligativitate (in declarația unica anuală se declara veniturile).

Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de închiriere sub semnătura privată este perfect legal.
Conform art. 1781 C.Civ., “Contractul de locaţiune se consideră încheiat îndată ce părţile au convenit asupra bunului şi preţului.”
Astfel, forma autentica (notariala) nu este obligatorie.

Robert777 a scris:

Un contract de închiriere imobil, legal se încheie prin notariat. De la notariat se primesc duplicate.
Din ce se discuta aici, proprietarul a redactat, a dat nr de înregistrare. Cu ce drept o persoana fizica da un nr de înregistrare la un contract de închiriere?

Poate ar fi mai bine sa incepeti cu o vizita si cerere de venire imediat de constatare a situatiei imposibile de locuit la Sanepid, si care va pericliteaza sanatatea, si sa si filmati, sa faceti copii pe CD sa puteti depune si la instanta si avocat si oriunde mai poate ajuta, si apoi demarati restul actiunilor.
Este o situatie e care priveste si vecinii, deci nu e de gluma, incercati sa chemati in actiune de constatare si politistul de proximitate, nu cred ca poate ramane indiferent legal, e vorba de sanatate publica si extindere a focarului de infectie, cu viteza mare de infestare a imobilului!!!
Atentionati si administratorul cladirii, si el are obligatii de solutionare urgenta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica giocont giocont Buna seara, In situatia in care proprietari ai unui imobil sunt atat sotul, cat si sotia, iar contractul de inchiriere imobil este semnat doar de unul din ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract închiriere (înregistrat la anaf) din cauza gândacilor de bucătărie Chirieproblema Chirieproblema Buna ziua! Se da urmatoarea speta: In urma cu 4 zile am inchiriat o garsoniera cu contract anaf pe 12 luni. Am platit 1000 lei chirie avans, 1000 lei garantie ... (vezi toată discuția)