avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui

Buna ziua!
Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de familie. Rog persoanele pregatite juridic, psihologic, specialisti in dreptul familiei, alti specialisti, cat si persoane care au trecut prin cazul ce-l voi descrie, sa vina in ajutorul copilului meu, de a nu mai fi abuzat psihologic-emotional (alienare parentala), de propria mama, impotriva tatalui. Speta, (in mare), porneste de la o Hotarare definitiva, din 2014, ce avea ca finalitate, program legaturi personale, cu minora, la domiciliul meu (tatal), fara prezenta mamei. Aceasta Hot. nu a putut fi pusa in aplicare, deoarece, la scurt timp, mama a mai deschis, inca trei actiuni, printre care si solicitarea emiterii unui Ordin de protectie(ce in final nu i s-a aprobat, fiind neantemeiat), prin care urmarea indepartarea definitiva a mea(tatal), din viata copilului. La instanta de fond, mi s-a acordat un program acceptabil, pt. minora si pt. mine, ca, ulterior, la instanta de apel, sa mi se respinga, programul, pe motiv, ca minora nu doreste, legaturi cu tatal(!!!), Dupa un timp, eu am redeschis, o noua actiune, bazata pe instrainarea minorei, de catre mama, impotriva tatalui. La solicitarea instantei de fond, un expert psihologic judiciar(ales aleatoriu), minorei si parintilor, ne-a facut o expertiza psihologica judiciara, prin care sa constate daca minora este alienata parental, de catre mama, impotriva tatalui. Pe baza unei analize aprofundate, a celor doi parinti, cat si a minorei, a rezultat un amplu Raport de expertiza psihologica judiciara, ce a fost justificat psihologic, expertul judiciar, stabilind ca minora este alienata parental, in ultima faza, cea severa, de catre mama, impotriva tatalui. Pe baza materialului probator si a Raportului de expertiza psihologica judiciara, instanta de fond, din nou, mi-a acordat un nou program de legaturi personale, cu minora, la domiciliul meu, fara prezenta mamei. Imediat, mama a facut, apel, la instanta de judecata, care din nou, i-a admis apelul. In prezent, hotararea a ramas definitiva, iar eu neputand sa ma bucur de prezenta copilului meu, la domiciliul meu, fara prezenta mamei, mama folosindu-se de propriul copil, ca o arma de razbunare(nemotivata), impotriva mea si creind grave carente psihologice-emotionale, impotriva propriului copil. In acest caz, prezentat, sumar, va rog, recomandati-mi ce pot face, in continuare, copilul este alienat parental, ultima faza, cea severa, este supus procesului de brainwashing(spalare a creierului), este programat sa fie indepartat de tata, de catre propria mama. Va multumesc de recomandarile si sfaturile oferite.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De exemplu in cazul copiilor mei , dupa divort nu a mai fost posibil un program de vizita pentru ca copiii au considerat divortul tatalui drept finalul relatiei si cu ei, asa au simtit ei in acel moment, iar acum ca tatal lor s-a recasatorit si are si un alt copil i-a inversunat pe copiii mei si mai mult si nu vor sa-l cunoasca nici pe fratele lor vitreg de aproape un an si pe care nu l-au vazut niciodata. Iar acest lucru il face pe fostul meu sot si mai nervos.


A fost cineva acolo sa le explice ca divortul parintilor nu are legatura cu relatiile dintre parinti si copii? Ca tatal ramane tata si daca a divortat de mama sau daca mama a divortat de tata ?
Conteaza in treaba asta, atitudinea fiecaruia dintre parinti.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum se face ca persoanele care in mod constient isi abuzeaza emotional copiii sunt cele mai inversunate sustinatoate ale lipsei alienarii. How convenient. Asa au inteles copiii si basta. Poate maine inteleg ca e bine sa se drogheze, eu zic sa nu le explicati ca ce simt nu e bine. Mai si scrieti aici ca fratii nu se cunosc intre ei de zici ca vreti si un premiu. Fostul sot e nervos legat de acest lucru? Dar cum ar trebui sa fie? Vesel? Ce bine ar fi daca s-ar intoarce roata pentru unii, sa o vad eu pe doamna tifa cum ar fi fost sa ia tata copiii si sa ramana dansa cu buza umflata. Sa vedem cum ar fi respectat ce "simt" copiii. Imi e o scarba ....
nu trebuie sa le explice nimeni , deoarece copiii oricum nu-si vor schimba perceptia, la fel si dumneavoastra procedati la fel, nu cred ca cineva va poate schimba perceptia, in ceea ce ma priveste pe mine eu le-am spus copiiilor mei ca ramane tatal lor, dar copiii au spus ca daca el a plecat atunci pa si larevedere. Asta au spus atunci si la fel sustin si acum. Nu suntem toti egali.
nu exista alienare parentala in forma pe care o prezentati voi, ca si abuz emotional, este ceva dovedit stiintific, mai bine zis nedovedit stiintific, pentru ca numai in baza unor experimente pe copii s-ar putea constata daca este vorba de abuz sau nu, deocamdata nimeni nu a facut aceste experimente. Daca in viitor cineva va dvedi ca este vorba de abuz, eu ma voi conforma dar pana atunci, alienarea=instrainare. In ceea ce ma priveste sa stiti ca tatal chiar mi-a luat copiii, 6 luni, am platit 80000 euro sa-i aduc acasa si cateodata ma gandesc ca poate a venit vremea tatalui sa plateasca pentru raul pe care ni l-a facut mie si copiilor in 2012. Dumnezeu nu bate cu bota. Poate merita tot ceea ce i se intampla. Oricum ei ii doresc numa bine si cel putin 10 copii cu noua nevasta.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da clar, asta fac in general copiii cu parintii lor, le spun pa si la revedere. Doamne fereste. Eu va zic sa mergeti la un psiholog sa invatati macar acum ce ar fi bine sa faceti pentru copiii dvs raportat la legatura acestora cu tata.

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Minori TarauPaulAndrei TarauPaulAndrei Buna seara,cum se poate dovedi ,,sindromul alienarii parintesti''? (vezi toată discuția)