avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despăgubire victimă vinovată de producerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despăgubire victimă vinovată de producerea accidentului auto: la ce sumă ne putem aștepta?

Buna ziua. Sotul meu, sofer profesionist de aproape 20 ani, a fost implicat intr un accident, cu tirul pe care l conducea. Pe directia lui de mers, 4 tineri , imbracati in negru, fara veste reflectorizante sau vreo lanterna aprinsa mergeau haotic, pe marginea soselei nelumunate. Unul din ei a ajuns si pe sosea. Sotul meu l a observat tarziu si desi a tras spre stanga, l a lovit. Victima era lovita in zona feței, a fost dusa la spital, a fost supus investigatiilor, el plecand pe picioarele lui, acasa, in aceeasi noapte. Sotului meu i a fost suspendat petmisul 90 zile. Fratele victimei inca din spital a intrebat politistul cati bani ar trebui sa i dea soferul pt accidentul produs. La ce suma ne puteam astepta sa ne ceara victima?
Va multumes.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Din cele relatate soțului dvs. nu i se poate reține nicio vină.
- Victima a circulat neregulamentar pe partea dreapta a drumului
- Victima purta ămbrăcăminte de culoare neagră care nu reflectă lumina
- Dacă a circulat cu viteza admisă pe porțiunea respectivă de drum nu avea posibilitatea să oprească autovehiculul și să evite impactul cu victima

ing. Ioan Ciobanu
Este o situație de culpa concurenta, chiar dacă cea mai însemnată parte a culpei o are victima, faptul ca soțul dumneavoastră a condus băut îl face sa aibă o culpa, încălcând normele codului rutier la volan.
Din practica instantelor din județul Cluj, de regula instanțele acorda intre 500-1000 lei pe ziua de îngrijiri medicale. Dacă victima apelează la un avocat bun, va puteți aștepta la astfel de pretenții. Mai ales ca, dacă se depune plângere și se merge înainte cu dosarul penal, despăgubirile le va plăti asiguratorul.
Am văzut, recent, ca asiguratorul a plătit tot unei victime care a fost vătămată corporal din culpa 69000 lei pentru 120 zile de îngrijiri. A fost tot un incident rutier. Cam in zona asta se învârt sumele acordate.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Politistul l-a sfatuit pe sotul meu sa se inteleaga cu victima inainte de a depune plangere penala. Victima deocamdata, nu a dat declaratie si poate sa ceara o suma exagerat de mare.
Diseara, sotul va merge la politie, sa afle numele si nr de tel. al victimei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este indicat sa se inteleaga cu persoana vatamata, altfel, daca persoana vatamata depune plangere si are zile de ingrijiri medicale, risca sa fie trimis in judecata si condamnat.
Imi pare rau sa va spun, dar sotul dvs a dat dovada de mare iresponsabilitate daca spuneti ca este sofer profesionist si a inteles sa se urce la volanul tirului baut...
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Sigur ca ideal ar fi sa se înțeleagă de la început, sa nu se mai înceapă urmărirea penală. Dar și dacă nu o fac, nu e nimic pierdut, se pot înțelege pentru retragerea plângerii, ulterior.
Dacă cere mai mult de 1000-1200 lei pe ziua de îngrijiri e deja prea mult, dar dacă plătiți aveți aveți avantajul ca nu mai trece soțul printr-un proces penal.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

Alte discuții în legătură

Am avut un accident cu vătămare corporală (fractură de tibie) și 50 de zile de îngrijiri medicale. cine va plăti despăgubirile: eu sau asigurătorul, și cum ar fi indicat să procedez? chisraul chisraul Buna seara si multumiri ca va faceti timp sa raspundeti unor intrebari pe care le-ati auzit deja de nenumarate ori. La mijlocul lunii am fost implicat ... (vezi toată discuția)
Accident , ucidere din culpa, daune rca Victorpgl Victorpgl Buna ziua, Cazul este urmatorul: Accident rutier in urma caruia victima (pieton) a decedat in ambulanta spre spital.Traversa prin loc nepermis, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, plangere pentru vatamare corporala stefanik1986 stefanik1986 salut,am si eu niste nelemuriri...am dat acum 5 luni peste cineva ...eram eu la volan singur in masina...era sambata ora 12 ....persoana peste care am dat nu ... (vezi toată discuția)