Asociatia de proprietari din care fac parte a votat la adunarea generala a proprietarilor cu larga majoritate (peste 80% din cei prezenti) interzicerea plimbatului cainilor pe spatiul verde din jurul blocului aflat in proprietate comuna. Pe spatiul verde este plantat gazon pentru intretinerea caruia platim lunar si care gazon e grav afectat de urina cainilor, plus de asta unii proprietari nu curata fecalele cainilor.
Problema e ca unii proprietari posesori de caini refuza sa respecte aceasta hotarare, ne cer sa amenajam un spatiu dedicat pentru plimbat cainii (ceea ce nu se poate pentru ca nimanui nu-i convine sa aiba un asemenea spatiu in fata geamului) ba chiar sustin ca hotararea e ilegala si ameninta ca vor da in judecata asociatia!
As dori sa va intreb daca are vreun fundament ceea ce sustin dansii si care sunt mijloacele legale prin care sa putem sa-i sanctionam pe cei care vor continua sa foloseasca spatiul verde ca si toaleta canina. Locuim in Cluj-Napoca, in caz ca sunt ceva reglemantari locale.
Ca sa nu va tot contrati cu proprietarii de caini exista o solutie simpla, zona cu gazon sa fie ingradita cu un gard din sarma, de maxim 1 m inaltime, nu trebuie unul de 2 metri. Nu cred ca e o cheltuiala atat de mare. Nu va mai complicati prin instanta, cred ca costa mai mult avocatul. Parerea mea.