avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita nerespectat de parintele nerezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident

Buna ziua, sunt divortata si am o fetita de sase ani, tatal minorei sta la 60 km de domiciliul nostru si are program de vizitare in fiecare prima si al treilea sfarsit de sapt de la ora 16.00 vineri pana la ora 18.00 duminica. Orele de vizitare nu sunt respectate de el niciodata, in sensil ca vineri vine foarte foarte rar la patru, de obicei intarzie o ora, ora si jumatate, iar duminica o aduce cand are el chef, ba la sapte, ba la opt, noua, fara sa ma anunte pe mine, isi bate joc de mine mai precis, ca eu stau si le astept duminica, iar vineri il asteptam cu fetita. Eu am incercat de nenumerate ori sa-l rog sa ma anunte macar, sa stiu si eu la ce ora o aduce sau vine sa o ia, dar fara vreun rezultat, lui nu-i pasa deloc. Pot sa fac plnagere la politie pentru nerespactarea sentintei civile si (1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii? Daca da la care politie? Unde am eu domiciliul sau la el?
When ce parere aveti in situatia in care tatal a venit la program in 2, 5 ani de 3 ori, si desi el e cel care nu respecta programul ma acuza tot pe mine ca-l impiedic? Trebuie sa mentionez ca pretinde si penalitati. In acest caz cine pierde si din vina cui?
Tifa, nu va știu situația însă sunt cazuri diferite. Va sugerez sa deschideți alt topic pentru problema dumneavoastră.
Însă în opinia mea ar trebui sa poată cere penalizări după executare silita în care se dovedește ca nu ați respectat dumneavoastră 0rogramul de legături personale.
Dacă în atâta timp a venit doar de câteva ori ar trebui sa aveți dovezi de necontestat ca tatăl nu s-a prezentat iar aici recunosc ca userul Martonze va poate ajuta.
Nu înțeleg însă de ce nu ați solicitat modificarea programului dacă tatăl tot nu se prezenta.
Citesc aici pe forum cum mulți rezidenți sunt executați silit sau primesc penalizări după ce nerezidentul ani întregi a uitat ca are copil. În majoritatea situațiilor rezidentul nu și-a pus o secunda problema sa schimbe programul. De ce?
Evident ca pierde copilul pentru situația în care va aflați însă recunosc ca sunt puțin surprins, nu aveați doi?
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
When, utilizator
proastasatului a scris:

Dnule when spuneati ca va simtiti intimidat si hartuit de postarile mele. Oare o persoana "intimidata" si "hartuita" cauta in continuare dialogul cu "hartuitorul"? Sunteti singura persoana care cauta si intretine astfel de schimburi de replici, dvs si agpas.

Sunteți imposibil de ignorat. Dacă nu încetați cu hărțuirea userilor vă suspend/ăm (care ajunge primul, moderator sau admin, la mesajele dumneavoastră).

Nu vă ameninț, vă înștiințez.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
When, instanţele NU modifică programul de relaţii personale, oricâte dovezi ai duce! Poate îl extind, în ideea că dacă minorul tot nu s-a familiarizat cu părintele, trebuie să se ofere posibilităţi mai multe de relaţionare.
Revenim la discuție Martonze, sunt sigur în acest moment ca instantele nu ar modifica programul însă cred ca ar trebui ca mai mulți rezidenți sa pornească pe drumul asta tocmai ca instantele sa priceapă ca atitudinea trebuie schimbata și în timp sa înceapă și sa sancționeze neprezentarea la programul de legături personale.
Minorul este întâi de toate traumatizat de faptul ca părintele nu vine sa îl vadă, sa îl tintuiesti în casa fără posibilitatea de a face altceva ii mărești trauma.
Însă una e o întârziere și alta o neprezentarea.

Alte discuții în legătură

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)