avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neplătitor TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neplătitor TVA

Bună seara, aș dori să știu avantajele și dezavantajele firmei mele neplătitoare TVA în următoarea situație:
Furnizor - neplătitor TVA
Intermediarul (eu) - neplătitor TVA
Clienții - plătitori TVA
Și avantajele și dezavantajele clienților, având în vedere că lucrează cu o firmă neplătitoare de TVA.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:52, 8 Mai 2019
Clientii dvs au dezavantajul ca nu pot deduce TVA la achizitiile de la firma dvs. Unii , fiind platitori TVA, s-ar putea sa caute un furnizor platitor TVA, pentru a putea deduce. Avantajul ar putea fi ca marfurile sau serviciile achizitionate de la dvs vor fi trecute pe cheltuieli la o valoare mai mare, deci baza de impozitare a profitului va fi mai mica. Acest avantaj dispare, insa, in cazul in care clientul dvs este platitor de impozit pe venit si nu pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaje/dezavantaje firma platitoare de tva florin-g florin-g Am nevoi de ajutor! Poate cineva sa imi explice care este diferenta dintre o firma platitoare de TVA si una care nu plateste TVA, avantaje si dezavantaje? Va ... (vezi toată discuția)
Companie neplatitoare de tva userSRL userSRL Buna ziua. Doresc sa deschid o firma de comert electronic si sunt cam nelamurit in ceea ce priveste TVA-ul. Daca am sa declar compania neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)
Srl platitor de tva sau neplatitor de tva ionuttem83 ionuttem83 Ce tip de firma(SRL, AF, PF) este mai bine de deschis pentru un un magazin alimentar Vreau sa deschid un magazin alimentar undeva la tara si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)