Permis suspendat pentru ocolirea, pe linie continuă, unui vehicul ce vira la dreapta. Nu am avut obiecții la PV, dar după aceea am observat că în dreptul intersecției linia era discontinuă. Are rost să fac contestație?
Ieri mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca am incalcat linia continua in momentul in care am ocolit deplasandu-ma pe DN52 spre Turnu Magurele pe raza localitatii Crangu , un autovehicul ce efectua virajul la dreapta pe DJ 693 , depasind axul drumului cu 30-40 cm cat sa il ocolesc si sa revin pe banda. Trafic pe sensul opus de mers nu era.
Nu am avut nimic de obiectat la pv , necunoscand drumul. In momentul in care m-am intors am observat faptul ca in dreptul intersectiei linia este discontinua pentru efectuarea virajului la stanga (din sens opus pe DJ 693) deci practic depasirea facuta de mine nu a fost facuta pe linie continua.
Se poate contesta faptul ca era linie continua ? Sau risc sa ii derajez si sa fie prelungit termenul ?
Stimate @latka, eu ma refer la legile fizicii si timpii de reactie al fiintei umane normale!!!
Cati m se parcurg la 50 km/h pt a vedea care sunt necesitatile in materie de reflexe si material (o dacie o vezi cu rotile pe acoperis, un Aventador NU) ?!?
Mic dictionar, la 50 km/h se parcurg intr-o secunda 13.88 m, deci, citez ai dvs "7 m" si va invit sa calculati acceleratiile pt a putea inscrie o masina in schema cinetica a celor 7 m (cu doua manevre de dezaxare de vehicul de 0.4 la 0.5 m).
Totul stiind ca timpul de reactie al fiintei umane normale se situeaza intre 0.15 si 0.2 secunde, deci la 50 km/h masina a parcurs deja 2.4m inainte ca soferul lambda sa schiteze vreun gest!!!
Un WE placut.
Nici dvs. nu ați citit prima postare cu atenție, e vorba de o deplasare în
lateral de 30-40 cm, adică cam doua lățimi de roata. Ce mare greutate e sa redreseze mașina la o asemenea manevra în lateral. În mod sigur a fost apăsată și frina. 3 metri cred ca au fost suficienți pentru manevra.
Puteti contesta pv in 15 zile de la data semnarii pv.
Judecatorul nu va poate reincadra sanctiunea. Incercati. Pana la definitivarea cerereii, pv este suspendat. Aveti dreptul sa conduceti.
Diletantismul expert este caracteristic romanilor!!!
Sa legi o distanta de o manevra (dinamica prin definitie) fara s-o corelezi macar cu o data dinamica esentiala ca viteza este incontestabil proba (ca sa nu mai vorbesc de fazele tranzitorii de acceleratie/deceleratie).
Din aceasta cauza afirm ca la nivelul actual de informartie ar trebui sa ne focalizam numai si numai pe aspectul juridic al spetei.
Ori, opinia mea este ca utilizatorul are sanse minime de reusita in ceea ce priveste contestatia PV-ului.
Pai dvs. nu va legati deloc de aspectul juridic al spetei (care e temeiul legal pe care va bazati ?) , sunteti suparat pe faptul ca nu ati stiut ca judecatorul nu poate reincadra fapta. Se mai intimpla.
Nimeni n-a pomenit nicaieri de nici o viteza de circulatie. Eu am afirmat doar, ca ipoteza:
"Eu cred altfel , ca masina respectiva nu a semnalizat manevra de a vira la dreapta si intai a pus frina cind a ajuns in intersectie si apoi semnalizarea dreapta. Si a facut manevra de a vira dreapta. Cel din spate a frinat, a tras de volan stinga si a intrat in intersectie cu partea stinga dincolo de axul drumului, cu acei 30-40 cm. Din punctul meu de vedere a reintrat in banda aproape sigur pe linie discontinua. Nu stiu exact de unde a inceput."