Permis suspendat pentru ocolirea, pe linie continuă, unui vehicul ce vira la dreapta. Nu am avut obiecții la PV, dar după aceea am observat că în dreptul intersecției linia era discontinuă. Are rost să fac contestație?
Ieri mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca am incalcat linia continua in momentul in care am ocolit deplasandu-ma pe DN52 spre Turnu Magurele pe raza localitatii Crangu , un autovehicul ce efectua virajul la dreapta pe DJ 693 , depasind axul drumului cu 30-40 cm cat sa il ocolesc si sa revin pe banda. Trafic pe sensul opus de mers nu era.
Nu am avut nimic de obiectat la pv , necunoscand drumul. In momentul in care m-am intors am observat faptul ca in dreptul intersectiei linia este discontinua pentru efectuarea virajului la stanga (din sens opus pe DJ 693) deci practic depasirea facuta de mine nu a fost facuta pe linie continua.
Se poate contesta faptul ca era linie continua ? Sau risc sa ii derajez si sa fie prelungit termenul ?
Nu vad de ce as fi suparat?!?
Nu aveti de unde sa stiti ce stiu si ceea ce nu stiu, avem dreptul de a scrie ce dorim, suntem intr-o blastrulo-democratie!!!
Poate nu ati sesizat toate aspectele spetei.
Utilizatorul nu a contestat pe loc, deci, in astfel de situatii, cauzele faptului ca nu se contesta pe loc sunt altele decat cele, descrise in spete.
Va descriu un fapt trait:
Pe Dealul Negru, cu tartareata Peugeot de firma incep o depasire in panta descendenta pe linie discontinua, in fata, un BMW serie 5 si un atelaj tractor rutier+semiremorca.
Ca de obicei, mentalitatea romaneasca, "Am BMW, Audi ori MB", imbecilul cu BMW-ul se trezeste si se lipeste de semiremorca.
Situatia devine periculoasa, accelerez si termin depasirea BMW+atelaj pe linie continua.
In vale, un echipaj de politie ma opreste pt ca am depasit pe linie continua.
Cand agentul i-mi cere actele ii atrag atentia ca am inceput depasirea pe linie discontinua si ca din cauza obstructiei la circulatie a posesorului BMW-ului am fost obligat sa termin depasirea pe linie continua.
Agentul se uita pe inregistrarea camerei mele, pe inregistrarea camerei masinii de politie, i-mi restituie actele si-mi ureaza drum bun.
I-am multumit si l-am felicitat pt modul profesional in care a tratat cazul.
Concluzie nr. 1): cand nu ai ce sa-ti reprosezi, actionezi, contestezi, iti aperi drepturile!!!
Concluzie nr. 2): va citez: "Din punctul meu de vedere a reintrat in banda aproape sigur pe linie discontinua. Nu stiu exact de unde a inceput."
Ori atunci cand nu avem informatii intrebarea "Ce stim exact despre aceasta speta?" devine pertinenta.
Precizez, polemicile nu ma intereseaza.
Un WE placut.
Din PV : In timp de conducea auto marca cu nr. ... pe DN 52 pe raza com. Crangun jud Teleorman, a efectuat manevra de depasire a unui vehicul ce a efectual virajul regulamentar la dreapta pe DJ693 desi in intersectia cu acest drum judetean depasirea este interzisa, cele doua sensuri de mers fiind despartite prin marcaj longitudinal continuu, totodata conducatorul auto nu avea asupra sa permisul auto.
Si acum am dat de alta problema, am fost de 2 ori in incercarea de a preda permisul la Udriste , insa nu au vrut sa il primeasca pe motiv ca pv nu a fost inregistrat... acum politistul care mi-a facut pv a zis ca daca nu il depun in termen suspendarea se poate prelungi ... cei de la sectie au spus ca nu e nicio problema
Ps: camera aveam ... din pacate am observat cu acest eveniment ca inregistreaza doar 10 minute dupa plecarea de pe loc... setari facute prost...
Pps: am considerat suspendatea karma pentru toate celelalte dati cand am facut prostii si nu am fost penalizat
Dacă v-a expirat dovada nu mai circulați. Problema cealaltă, nepredarea permisului, e pur birocratica, bine ați venit în România! și bine ca ați făcut cunoștință cu poliția română. Cred ca cel mai bun sfat vi l-a dat d-na avocat pe celalalt post care l-ați deschis.