avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovare fatada bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovare fatada bloc

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Locuiesc la etajul 3 din 4 si doresc sa renovez fatada apartamentului meu. Varianta cu schela este exclusa deoarece vegetatia nu permite acest lucru. Am apelat la o firma specializata care a venit cu solutia alpinistilor. Si de aici incepe problema...vecinii de la ultimul etaj (oameni extrem de “dificili” refuza accesul lor pe bloc si implicit coborarea spre apartamentul meu pe motiv ca vor strica ceva acolo. Am explicat ca toata lucrarea se face pe cheltuiala mea iar daca acoperisul va avea de suferit tot firma va remedia. Am amenintat cu politia moment in care firma nu a mai dorit lucrarea. Din cate stiu eu exista o lege care obliga toti locatarii sa contribuie la acoperis cand exista o problema...dar pentru fatada exista asa ceva? Am vreun temei legal sa solicit unei instante accesul? Pot inainta vreunei institutii vreo petitie in sensul asta?
Orice idee e binevenita.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:16, 22 Mai 2019
Renovarea fatadei se face cu autorizatie de constructie, vedeti L50/1991. Nu se elibereaza autorizatie pt lucrari pe portiuni ale fatadei, ci numai pentru renovare integrala.

Fatada e parte comuna, nu este in proprietatea dvs exclusiva. Nu aveti voie sa interveniti asupra fatadei (numai daca aveti o expertiza ca fatada trebuie reabilitata, urmeaza sa cada sau nu-si mai face face treaba iar ceilalti nu vor sa contribuie).
Luati legatura cu asociatia de proprietari si propuneti renovarea fatadei. Daca nu aveti asociatie, trebuie luat consimtamantul scris al tuturor proprietarilor.
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarul nu are dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Nu este de preferat sa realizati modernizarea energetica a partii comun condominiu strict aferent apartamentului dv deoarece nu asigura efectul scontat si nu beneficiati de garantia lucrarii
Primariile nu acorda autorizatii individuale modernizare si eficientizare energetica la imobile de
locuit in comun
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii partii comune condominiu
Disp KL nr 196/2018 prevede obligatia proprietarilor sa execute modernizarea energetica a condominiului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte/ autorizatii sunt necesare pentru a face termoizolatia ... popescuiulia popescuiulia Ce acte/ autorizatii sunt necesare pentru a face termoizolatia exterioara a unui apartament in bloc de 11 etaje ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua, fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; ... Dan Soroceanu Dan Soroceanu Buna ziua, Fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; fatada de EST, la fiecare etaj, este ocupata de un apartament; blocul este administrat de o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog să mă ajutați cu un sfat. dețin un apartament ... bogdyviki bogdyviki Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Dețin un apartament într-un bloc cu 4 etaje, apartamentul fiind la etajul 4. Blocul nu are acoperiș, doar ... (vezi toată discuția)