avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cat iau somajul?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cat iau somajul?

cat iau somajul daca am lucrat 1 an neintrerupt am fost in condediu crestere copil ( am beneficiat de indemnizatie) am revenit la servici am lucrat 1 luna salariu pe cartea de munca 720 incetare contract de munca dupa 1 luna cu art 65 lit1 . ce somaj am sa iau?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 01:19, 26 Noiembrie 2009
Veti lua indemnizatie in cuantum de 75% din salariul minim brut garantat in plata la care se adauga 3% timp de 6 luni
care este diferenta dintre articolul 65 lit. 1 si articolul 65 ?
Articolul 61 prevede ca angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
e) in cazul in care salariatul indeplineste conditiile de varsta standard si stagiu de cotizare si nu a solicitat pensionarea in conditiile legii.

Articolul 65 prevede :
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.

Concedierea poate fi dispusa prin articolul 61 cu literele corespunzatoare sau articolul 65 , iar dumneavoastra ati intrebat
care este diferenta dintre articolul 65 lit. 1 si articolul 65
?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea ccc encso encso buna ziua.am o intrebare.Mi se termina concediul de maternitata si nu pot sa rezolv cu cine sa-l las pe copii,am cerut firmei sa ma trimite in somaj,dar nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj dupa concediu crestere copil yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua,am fost in concediu pt crestere copil pana la 2 ani,sa terminat concediul in data de 16 09 2012,ma-m reintors la munca pt 2 luni,acum nu mai am ... (vezi toată discuția)
Somaj marinelavoicu marinelavoicu buna tuturor, am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma lamureasca am intrat in somaj dar la o luna si jumatate mi-am gasit ceva pe perioada ... (vezi toată discuția)