avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea privind distanta intre case construite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea privind distanta intre case construite

Buna ziua. In vecini era o casa veche construita pe linie cu stresina in curtea noastra.Acum s-a demolat pana la fundatie, dorind sa se construiasca tot acolo pe linie doar fara acoperis spre noi, fara geamuri.
Intrebarea mea este :din ce moment s-a demolat si nu se fac doar modificari, extinderi, eu pot sa le cer sa se mute mai incolo si sa respecte distanta ceruta prin lege? Legal, cat este mai exact distanta, care este legea care se refera la distanta abligata. cu stima
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 16:32, 2 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Civil
art. 612Distanța minimă în construcții


Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe Autorizatia vecinului nu scrie nici "demolare" nici "construire" ci probabil "modernizare" /"extindere" constructie existenta (asa "se face" cand nu vrei/nu poti sa iti muti fundatia- tehnic ar trebui sa isi scoata toata fundatia pentru ca nu se poate "muta o fundatie")...
Daca nu are autorizatie, daca nu a respectat ce scrie in autorizatie (probabil nu scrie ca trebuie demolat peretele respectiv, etc), va puteti adresa inspectiei in constructii sau compartimentului urbanism al primariei.
Multumesc pentru raspuns.
Inca o intrebare. Ei legal, nu sunt obligati sa afiseze planul de construire ?
60 cm de la zid sau de la marginea streasinei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Pot fi emise doua autorizatii de urbanism pe aceeasi linie de hotar intre vecini? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat in instanta civila cu vecinul. Revendicare teren acaparat, demolare de constructii si de imprejmuire neautorizate. Instanta a decis sa mi se ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)