avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SUSPENDARE ACTIVITATE FIRMA CU DATORII LA FINANTE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SUSPENDARE ACTIVITATE FIRMA CU DATORII LA FINANTE

Buna ziua!In cazul unei societati comerciale care isi suspenda activitatea la Registrul Comertului si are datorii la buget mai este obligat sa declare si sa plateasca impozit pe profit minim (forfetar)?In mod normal nu mai are voie sa desfasoare activite si ar fi absurd sa plateasca taxe pentru o activitate pe care nu o desfasoara.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:55, 28 Noiembrie 2009
Nu mai declara impozit forfetar, dar datoriile acumulate pana la suspendare trebuie platite. Altfel va acumula si dobanzi de intarziere.
Iar in cazul in care nu ati obtinut regim derogatoriu in ceea ce priveste depunerea declaratiilor, le veti depune in zero trimestrial si nu semestrial.
Anual si semestrial situatiile financiare (bilant).
Regimul derogatoriu nu se poate obtine daca firma are datorii la buget.
LUSTEX a scris:

Regimul derogatoriu nu se poate obtine daca firma are datorii la buget.




Personal m-am ocupat de asa ceva si am obtinut regim derogatoriu. Conditia a fost sa fie depuse la zi toate declaratiile. Daca depinde de la o administratie la alta, asta e alta poveste.
Da, asa stiam si eu ca nu poti obtine regim derogatoriu daca ai datorii la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma alin_bv alin_bv Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care am suspendat activitatea firmei la Registrul Comertului si nu am fost la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma anairam_unid anairam_unid Buna ziua Vreau sa suspend activitatea unei firme care are datorii la stat .Care sunt pasii de suspendare a unei firme si care este perioada maxima de ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar steluta bz steluta bz In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a ... (vezi toată discuția)