avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legea 321/2009
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legea 321/2009

Buna ziua! Sa imi spuneti va rog daca Capitolul III din L 321/2009 se refera si la un contract de distribuite? Noi ca si producatori dam marfa pt distribuitor ca vinde marfa pt magazine, care pe urma la randul lor catre consumatorul final. Dupa parerea mea acest contract ar fi intre furnizor si funizor, gresesc? problema mare este cu termenul de plata.
Sa ma ajutati va rog, sunt asa mari amenedele :(
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: siminaelena , utilizator 14:49, 11 Ianuarie 2010
Buna ziua, in concluzie vin si zic si eu, urmatoarele: firma pe care o reprezint achizitioneaza marfa de la un distribuitor-producator. Apoi noi o distribuim mai departe clientilor nostri. Deci, clar sunt 2 contracte distincte: unul de achizitie de la producator si unul de distribuitie catre clientii firmei. Legea chiar se refera strict si in plus invedereaza obligativitatea incheierii acestor contracte si termenele pe care trebuie sa le aiba in vedere cele doua parti contractante.

Da, asa e, amenzile sunt enorme.......:luck:
Multumesc,
din pacate nu am inteles daca sa refera acea lege si la situatia prezentata de mine. Noi, producatorul dam marfa pt distribuitor, avem un contract cu acel distribuitor (el pe urma da la magazine, acest lucru nu ne intereseaza, fiindca rezolva el), adicam dorim sa refacem aceste contracte sa fie conforme cu legislatia noua. Daca distribuitorul nostru nu da marfa direct pt consumatorul final, ci pt magazine, atunci Cap II din L 321/2009 nu se refera la aceasta situatie?
Mutumesc
Legea 321/2009 precizeaza la art. 2:
Art. 2. - (1) Prevederile prezentei legi se aplică tuturor persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară relaţii comerciale cu produse alimentare.
Deci legea se aplica tuturor comerciantilor care desfasoara relatii comerciale cu produse alimentare.
Va rog mult am nevoie urgent de un model de contract comercial in baza legii 321/2009 va multumesc e-mail: simina_elena2000@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 321/2009 si pt contr de distributie hajnyci hajnyci Buna ziua! Sa imi spuneti va rog daca Capitolul III din L 321/2009 se refera si la un contract de distribuite? Noi ca si producatori dam marfa pt distribuitor ... (vezi toată discuția)
Legea 321 / mo 705/20.10.2009 lege privind comercializarea produselor alimentare BG BG Reprezint un producator autohton care are relatii comerciale cu retaileri precum Billa, Metro, Real,etc. Odata cu aparitia in Monitorul Oficial a Legii ... (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 bubu.g bubu.g Buna ziua!Daca ma poate ajuta cineva eu sunt producator de produse proaspete, pentru noi care nu vindem la consumator final sunt valabile prevederile prezentei ... (vezi toată discuția)