avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trebuie anunțată vreo autoritate dacă părintele cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trebuie anunțată vreo autoritate dacă părintele cu drept de vizită nu se prezintă la program?

Dacă parintele in speța tatăl care are drept de vizite periodice dar cu domiciliul la mama, nu se prezintă la vizitele periodice din motivul ca este plecat din țara, trebuie anunțată vreo autoritate sau cineva?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea e sa va linistiti, sa va bucurati ca va vedeti copilul, sa va axati pe elementele pozitive ale relatiei cu el si sa tratati cu toleranta povestea cu celalalt parinte.
In rest, poate o negociere pentru mai mult timp petrecut vara cu copilul, poate mai multe zile in timpul anului ar ajuta! Sau un program cu preluare de la gradinita, ceea ce e mult mai indicat de psihologi.
Dar pentru asta, contactati un avocat si povestiti. va recomand insa sa nu incepeti un razboi nesfarsit prin instante, nu ajuta pe nimeni!
Asta încerc și sa ii explic ca vreau! Mai mult timp cu el sa îl iau de la grădinița , nu vrea , îmi invoca tot felul de motive și nu vrea

Liliana Gradinaru a scris:

Parerea mea e sa va linistiti, sa va bucurati ca va vedeti copilul, sa va axati pe elementele pozitive ale relatiei cu el si sa tratati cu toleranta povestea cu celalalt parinte.
In rest, poate o negociere pentru mai mult timp petrecut vara cu copilul, poate mai multe zile in timpul anului ar ajuta! Sau un program cu preluare de la gradinita, ceea ce e mult mai indicat de psihologi.
Dar pentru asta, contactati un avocat si povestiti. va recomand insa sa nu incepeti un razboi nesfarsit prin instante, nu ajuta pe nimeni!

1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, inainte de a scrie cititi ce vi se raspunde!
V-am sfatuit sa apelati la ajutor: o ruda, o prietena, cu care mama copilului dvs are mai multa disponibilitate de dialog.
Daca dvs insa doriti calea razboiului, nimeni nu va poate opri. Faceti plangeri, cereri, procese etc si peste niste ani, tot pe forumul acesta veti scrie, asa cum o fac de alti ani buni cativa "luptatori" consacrati.
Alegerea va apartine.
Cred ca e o problema in negociere. Cand nu vrea sa il luati de la gradi, cand are ea nevoie sau cand aveti dv. nevoie?
Vorbiti cu un psiholog, ideea e sa va bucurati de ce aveti, nu sa ii explicati doamnei lucruri. In timp o puteti ajuta cu dusul copilului la inot, luati=ul de la gradi, ok, dar acum doar bucurati-va de ceea ce este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate părintească exercitată în comun. Își poate schimba domiciliul părintele rezident - mama - fără acordul tatălui? Desperados Desperados Buna ziua.In urma unui divort cu custodie comuna domiciliul copilului la mama,adica la mine.Programul de vizita este prima si a treia vineri din luna de la 18 ... (vezi toată discuția)
A plecat cu copilul fara să mă anunte Iuret Iuret Bună seara.. doresc sa știu dacă mama copilului meu poate lua copilul sa meargă în vacanță fara să mă anunte și dacă trebuie acordul meu.... ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca divort utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si ... (vezi toată discuția)