avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trebuie anunțată vreo autoritate dacă părintele cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trebuie anunțată vreo autoritate dacă părintele cu drept de vizită nu se prezintă la program?

Dacă parintele in speța tatăl care are drept de vizite periodice dar cu domiciliul la mama, nu se prezintă la vizitele periodice din motivul ca este plecat din țara, trebuie anunțată vreo autoritate sau cineva?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și când este vacanta ce face? Adică cam pe acum. Așteaptă trei luni sa vadă dacă ii mai trăiește copilul sau îl cauta într-un canal?
Vedeți chiar acum cazul româncei ucise în Cipru de criminalul în serie, și pe tatăl acelui copil autoritățile l-au ignorat când își cauta copilul.
Sigur, se poate interesa la grădiniță dar dacă nu?
Ce părinte sta 3 luni fără sa știe ce ii face copilul mai ales ca e obligat în lege sa vegheze asupra lui?
De unde sa ia informatii? Sa sune vecinii mamei sau cum?
Cereți informații mamei și apoi anunțați politia. Dar da, în timpul grădiniței puteți vorbi cu ei iar în timpul vacantelor puteți apela la politie după cred 72 de ore de când nu mai știți dacă copilul va trăiește sau nu, unde se afla. Păstrați toate dovezile ca ati încercat sa contactați mama.
Sigur ca se poate pune în executare. Puteți face ordonanță și sa arătați ca veți pleca din tara și sa cereți sa fi se comunice informații la adresa de mail x. Iar dupa ce obțineți sentința normal ca o și puteți executa, cere penalizări, plângere la politie pentru ca nu respecta masurile de încredințare a minorului și toată gama.
Sau puteți sa ignorați toate aceste răutăți ale mamei. E important ca vedeți totuși copilul. O femeie atât de rea și egoista își va otrăvi singura relația cu acesta. Mai devreme sau mai târziu. Gândiți-vă ca pune mai presus ranchiuna fata de dumneavoastră nu copilul ei. Cam ce părinte credeți ca e femeia asta?
Fiți părintele de baza care nu condiționează afecțiunea. Când fosta nu va da informații iubiți-vă și mai tare copilul pentru ca ea nu o face. Nu puneți copilul la mijloc și mai ales eu cred ca și dacă obțineți ceva în instanta se va răzbuna pe copil. Doamna PS are dreptate, nu o puteți sili sa își iubească copilul suficient.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
When, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When

Va mulțumesc la toată lumea pt sfaturi deși sunt in contradictoriu , nu știu ce sa fac , am o întrebare pt toate persoanele de aici care încearcă sa ajute fiecare cum poate...... ați întâlnit sau măcar știți ca sunt oameni pe lumea asta fie ca este mama sau tata care nu pot fi părinți?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-am prezentat variantele. E greu de spus ce as face eu pentru ca nu sunt în situația dumneavoastră. Uneori cred ca as lupta, alteori ca as lasă copilul ca să nu fie abuzat mai rău. Nu as vrea sa ajung niciodată sa că înțeleg dilema.
Puteți merge ori pe calea războiului ori pe calea batutului în retragere.
Da, am întâlnit. Din păcate, cu noua lege a custodiei comune mulți părinți și-au pierdut copii. Rezidenții au înțeles ca pot chiar sa ascundă minorii ani de zile nu doar sa nu dea informații. Legea se bazează mult pe bunul simt și dragostea fiecărui părinte dar iată ca ea nu exista în toate cazurile iar în fata egoismului și imbecilitatii unuia, minorul rămâne descoperit.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

Și când este vacanta ce face? Adică cam pe acum. Așteaptă trei luni sa vadă dacă ii mai trăiește copilul sau îl cauta într-un canal?

Insusi tatal scria ca copilul isi petrece vacanta intr-o comuna din Calarasi! (nu intr-un canal), la bunicii materni:
Este un sătuc lângă Călărași unde nu au nici asfalt este evul mediu și nu asta vreau pt el! Multumesc!

Ce-l opreste pe tata sa faca un drum pana acolo, daca crede ca "ii e" disparut copilul?
Dar cand pleaca omul in strainatate, ce sa faca mama, lipsita de ajutorul tatalui in cresterea copilului? Sa-l dea disparut? Sa-i faca plangere pentru abandon?
o perioada am fost plecat urmează sa plec iar

Sau atunci e ok, cand tatal nu stie unde "ii e"copilul sau "ce-i face" copilul sau cine "ii vede" de copil?

Stimate domn, incercati sa vorbiti cu o prietena, ruda, care e mai apropiata de mama copilului dvs, si rugati-o sa va intermedieze comunicarea cu mama. Spuneti-i ca asteptati de la mama o comunicare saptamanala si ca daca o primiti nu veti mai ai avea motive sa-i scrieti.
Executare silita nu exista, ca doar nu vine executorul si ii lipeste telefonul de ureche sau degetele de taste.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

When a scris:

Eu v-am prezentat variantele. E greu de spus ce as face eu pentru ca nu sunt în situația dumneavoastră. Uneori cred ca as lupta, alteori ca as lasă copilul ca să nu fie abuzat mai rău. Nu as vrea sa ajung niciodată sa că înțeleg dilema.
Puteți merge ori pe calea războiului ori pe calea batutului în retragere.
Da, am întâlnit. Din păcate, cu noua lege a custodiei comune mulți părinți și-au pierdut copii. Rezidenții au înțeles ca pot chiar sa ascundă minorii ani de zile nu doar sa nu dea informații. Legea se bazează mult pe bunul simt și dragostea fiecărui părinte dar iată ca ea nu exista în toate cazurile iar în fata egoismului și imbecilitatii unuia, minorul rămâne descoperit.

Exact! Eu unul am lăsat mult de la mine, ma rog de ea sa îmi iau și eu o data copilul de la grădinița sa simt și eu o bucurie , îmi spune un NU categoric! Ii explic prin mesaje care nu le citește ca nu e bine ce face ca suferă copilul, vb singur cu mine doar nu ia in seama

Alte discuții în legătură

Autoritate părintească exercitată în comun. Își poate schimba domiciliul părintele rezident - mama - fără acordul tatălui? Desperados Desperados Buna ziua.In urma unui divort cu custodie comuna domiciliul copilului la mama,adica la mine.Programul de vizita este prima si a treia vineri din luna de la 18 ... (vezi toată discuția)
A plecat cu copilul fara să mă anunte Iuret Iuret Bună seara.. doresc sa știu dacă mama copilului meu poate lua copilul sa meargă în vacanță fara să mă anunte și dacă trebuie acordul meu.... ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca divort utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si ... (vezi toată discuția)