avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte suplimentare pt certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte suplimentare pt certificat mostenitor

De ceva timp ma zbat sa obtin certificatul de mostenitor dupa mama mea. Acum notarul a venit cu o alta "chichita" si pentru ca nu prea stiu cum sa o rezolv va cer parerea si d-voastra.
Am dus toate actele care trebuie .Acum imi cere altele ?! Problema este ca dupa decesul mamei , s-au primit niste terenuri in plus fata de ce are mama trecut in certificatul ei de mostenitor dupa bunica . Aceste terenuri au Titluri de proprietate unde este trecuta mama si cei 3 frati ai ei . Notarul imi cere acum declaratie de la cei 3 frati ai mamei , cum ca sunt de acord cu impartirea acestor terenuri in 4 parti egale . Normal in certificatul de mostenitor al mamei erau doar 2 mostenitori (mama si un frate al ei ) , ceilalti 2 dand renuntare la mostenire . E normal sa imi fie cerute aceste declaratii???
Cel mai recent răspuns: gabriella1065 , utilizator 13:21, 26 Noiembrie 2009
buna seara!
da este normal sa se ceara aceste declaratii de cote!
pt ca astea sunt, fara aceste declaratii nu va putea sa va suplimenteze CM.
nu inteleg de ce vi se cer si de la cei care au renuntat la succesiune!
TP de proprietate au fost emise si pe numele renuntatorilor?
daca da, in acest caz puteti cere pe acle de instanta constatarea nulitatii absolute partiale a TP.
Ceea ce va cere notarul este ANORMAL! Odata ce au renuntat si este stipulat acest lucru in certificatele de mostenitor notarul nu are de ce sa va ceara si declaratii de la cei care au renuntat la acea data! In cazul in care constatati ca notarul va face greutati aveti dreptul sa cereti la camera notarilor mutarea dosarului succesoral la alt notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului. Mergeti la notar si spuneti-i ca doriti sa mutati dosarul la alt notar! O sa vedeti ca isi va schimba optica si modul de abordare!B-)
Succes!
MIHAI GRIGORE a scris:

Ceea ce va cere notarul este ANORMAL! Odata ce au renuntat si este stipulat acest lucru in certificatele de mostenitor notarul nu are de ce sa va ceara si declaratii de la cei care au renuntat la acea data! In cazul in care constatati ca notarul va face greutati aveti dreptul sa cereti la camera notarilor mutarea dosarului succesoral la alt notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului. Mergeti la notar si spuneti-i ca doriti sa mutati dosarul la alt notar! O sa vedeti ca isi va schimba optica si modul de abordare!B-)
Succes!

Multumesc pentru idee , o sa incerc sa abordez si asa situatia , chiar daca distanta este mare (sunt la aproximativ 500 km de locul unde se dezbate mostenirea ) .Mai am totusi o intrebare : in cazul in care cer mutarea dosarului la alt notar , trebuie sa platesc anumite taxe notarului actual???
buna ziua!
competent sa va suplimenteze CM este notarul care a emis primul CM.
trebuie sa aveti in vedere ca dureaza ceva procedura de transfer si oricum dosarul nu poate fi transferat in alt oras trebuie dezbatut tot la un BNP de la ultimul domiciliul al defunctului.
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
competent sa va suplimenteze CM este notarul care a emis primul CM.
trebuie sa aveti in vedere ca dureaza ceva procedura de transfer si oricum dosarul nu poate fi transferat in alt oras trebuie dezbatut tot la un BNP de la ultimul domiciliul al defunctului.

Inca nu s-a emis nici un certificat de mostenitor, doar s-a deschis dosarul si cunosc faptul ca trebuie sa transfer dosarul la un notar public din biroul notarial situat in circumscriptia teritoriala a judecatoriei in care defunctul si-a avut ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)
Negatie succesiune mirela1972 mirela1972 Buna,am și eu o rugăminte puteți să-mi explicați ce trebuie făcut dacă cei de la ANRP ne-au solicitat certificat de moștenitor/negație privind ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor Sofi96 Sofi96 Am o întrebare, legat de o moștenire. Este vorba despre un teren intravilan, o grădină, cumpărat de către părinți în timpul căsătoriei. ... (vezi toată discuția)