avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vanzatorul poate sa nu ofere garantie la produse la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vanzatorul poate sa nu ofere garantie la produse la care producatorul ofera doar 2 saptamani.

Comercializez o serie de instrumente stiintifice si senzori, importati din China. Producatorul ofera 2 saptamani garantie - practic sa verifici individual ca fiecare functioneaza si atat.
Produsele sunt functionale si respecta parametrii tehnici dar se pune problema durabilitatii lor, avand in vedere ca se folosesc in medii corozive, senzorii se pot strica usor (de exemplu cantare de foarte mare precizie la care depasirea greutatii maxime autorizate se soldeaza prin defectarea senzorului si nu prin eroare) etc.
Pot sa le comercializez daca informez clientul corect ca acest produs nu beneficiaza de garantie, sau sa acord o garantie tehnica redusa 2 saptamani - 6 luni?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:22, 11 Iunie 2019
de fapt dvs vindeti niste produse de unica folosinta, pentru cate termenul de stiintific mi se pare usor exagerat (de cate ori poti sa folosesti un aparat in 2 saptamani? in prima abia te obisnuiesti cu el). daca le declarati astfel, nu veti avea probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costurile aferente garantiilor pop_m pop_m Am urmatoarea dilema: eu vand niste produse electronice pe care le achizitionez de la un furnizor extern (tara din UE). Aceste produse le vand insotite de ... (vezi toată discuția)
Pentru vanzarea de produse care nu sunt de utilizare indelungata ... Octavian1978 Octavian1978 Comercializam produse de genul cantare, aparate de masura, incarcatoare, acumulatori etc Problema este ca sunt produse cu durata scurta de viata. Acolo unde ... (vezi toată discuția)
Garantie incaltaminte 30 sau 60 zile cyan cyan Legea 449/2003 Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate [b]în termen de două luni de la data la care a ... (vezi toată discuția)