avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hartuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hartuire

Am urmatoarea problema si as vrea sa stiu daca pot obtine daune de la ziar.In urma unui anunt ( fals )in ziarul local la rubrica matrimoniale ,am fost hartuita de zeci de telefoane zilnic;am aflat de la ghiseul unde s-a completat anuntul ca o persoana de sex feminin a dat un anunt ,cu descrierea mea si a utilizat numarul meu de telefon si prenumele meu cand a completat anuntul.
Evident ca nu banuiesc cine este,seria de buletin este a unui necunoscut.Politia nu ma poate ajuta dar doresc sa dau ziarul in judecata pt ca au utilizat datele mele personale fara sa verifice cine este persoana care da anuntul.
Va rog sa imi dati o idee.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 17:03, 25 Noiembrie 2009
Salariatul de la ziarul respectiv, care a primit/preluat anuntul spre a fi publicat, nu avea obligativitatea de a si legitima persoana respectiva.
Deci, o astfel de solicitare, este sortita esecului.
Eu cred ca sunteti indreptatita actionati ziarul in judecata, cei care au preluat anuntul aflandu-se in culpa deoarece nu au verificat identitatea persoanei. Parerea mea este ca aveau aceasta obligatie. Incercati si pe cale civila. Ar fi foarte bine sa aveti si probele necesare, adica , nu stiu in ce masura fi luate in considerare apelurile primite, insa, exista anuntul din ziar .
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire ContSters402121 ContSters402121 Buna ziua, Exista o persoana care ma acuza cum ca as fi hartuit-o timp de 4 luni prin telefon, i-am dat acces la lista mea de convorbiri din cadrul ... (vezi toată discuția)
Sunt hartuita telefonic de o persoana necunoscuta ioana35 ioana35 Buna ziua! De mai bine un un an jumatate, nici nu realizez cat de veche este problema, pt ca nici nu mi-am dat seama cand a inceput, o persoana ma tot ... (vezi toată discuția)
Conectare la rețeaua de telefonie din ucraina Raduandrei7865 Raduandrei7865 Buna ziua nu stiu daca a mai întîmpinat cineva o problemă asemănătoare dar as dori sa stiu ce părere aveți despre aceasta problema.pe data de 13 iulie ... (vezi toată discuția)